"Selvom alle har en idé om, hvordan chokolade smager, så er smagen af chokolade meget kompleks. Når jeg arbejder med at udvikle mine chokolader, så er det smagen, der er i centrum. Fra idé til den endelige variant er færdig, går der ofte mange forsøg, hvor ingredienserne tilrettes og smagsoplevelsen forfines," siger Morten Aagaard, der er manden bag Mortens Chokolade, som snart åbner i Odense.
I chokoladeværkstedet over butikken bliver alle chokoladerne skabt, og det er netop de forskellige smage som chokolademageren vil præsentere på de to gratis prøvesmagningsaftner, som han afholder før den officielle åbningsdag.
Der er prøvesmagningsaftner 12. og 13. Marts – begge dage klokken 19.30.
Inspiration fra rejser
"Jeg arbejder både med de klassiske smage, som jeg hele tiden forfiner og de mere innovative og nyskabte smagsoplevelser," siger Morten Aagaard.
Det er tankerne bag de nyskabte smage, som Morten Aagaard vil have fokus på og fortælle om til de gratis prøvesmagningsaftner.
"Jeg får min inspiration fra alle mulige steder. Det kan være fra rejser eller kogebøger, som ikke nødvendigvis er tiltænkt chokolade, men som alligevel viser nogle spændende smagskonstellationer. Det er altid en spændende oplevelse, at sætte sig ind i krydderiblandinger fra hele verden, og det vil kunderne i chokoladebutikken kunne opleve," siger Morten Aagaard.
Manden bag Odenses nye chokoladeværksted: Morten Aagaard.
20 pladser hver aften
Til de gratis prøvesmagningsaftner vil Morten Aagaard fortælle om processen fra idé til færdig chokolade, og samtidig vil man kunne smage på de forskellige chokolader.
"Jeg har lyst til at brede min passion om god chokolade ud allerede fra starten. Derfor laver jeg disse prøvesmagninger. Forhåbentligt vil folk kunne smage de store forskelle, som chokoladen rent faktisk byder på," siger Morten Aagaard.
Der er 20 pladser til hver prøvesmagningsaften, og gratis billetter bestilles via et link som findes på hjemmesiden www.mortenschokolade.dk og billetterne er efter først-til-mølle-princippet.
Mortens Chokolade åbner i Kongensgade 45 i Odense fredag den 22. marts. Alt chokolade er håndlavet i værkstedet over butikken, og det er chokolademager Morten Aagaard der både producerer og sælger chokoladen.