En klassisk kage med en særlig historie har taget internettet med storm. Den såkaldte pensionistkage vækker minder om barndommens søndage hos mormor, hvor duften af friskbagt kage fyldte huset. Hvorfor den bærer netop dette navn, er uvist, men den enkle opskrift og de lækre smagsnuancer har gjort den til en favorit for mange. Det skriver Sosialnytt.
Kagen er kendt for sin saftige konsistens og et fyld af smør, vanilje og mælk, der giver en uimodståelig smag. Den er nem at lave, hvilket måske er en del af forklaringen på dens store popularitet online. Skal den bages til næste fødselsdag eller måske som forkælelse for dine kollegaer, så kommer opskriften her:
Opskrift på pensionistkagen
Ingredienser
Kage:
3 æg
3 dl hvedemel
3 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 dl varmt vand
Fyld:
100 g smør
1 dl mælk
3 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
Sigt hvedemel og bagepulver i skålen, tilsæt varmt vand, og rør forsigtigt, indtil dejen er glat.
Hæld dejen i en smurt kageform og bag i cirka 30 minutter, indtil en kagepind kommer ud ren. Lad kagen afkøle.
Når kagen er afkølet, skæres den forsigtigt over, så du får to lag.
Smelt smørret, og rør det sammen med mælk og vaniljesukker. Fordel fyldet på begge kagelag.
Læg kagen sammen igen, drys flormelis over toppen, og pynt eventuelt med friske bær.
Velbekomme!