Frisk brød er en uundværlig del af kosten for de fleste mennesker. Men uanset hvor meget vi elsker det, er det alt for nemt at ende med at smide brødet ud, før det er blevet spist på grund af mug.
Ifølge en viral video fra Frakking Creations på YouTube er der dog en simpel løsning på dette problem. I videoen, der har spredt sig som en steppebrand på sociale medier, deler skaberne deres hemmelighed til at holde brødet frisk i op til tre uger - uden at skulle fryse det ned.
Det skriver Mirror.
"Hader du ikke bare, når dit brød mugner for hurtigt og du bliver nødt til at smide det ud? Det plejede også at ske for os, indtil vi fandt en bedre måde at holde det friskt og fri for mug i længere tid," starter videoen.
Den simple metode kræver blot to trin - at lave huller i brødposen og opbevare brødet i køleskabet. Dette trick fungerer også for brød fra bageren, som ikke indeholder lige så mange konserveringsmidler som det fra butikkerne.
For at undgå, at dit brød mugner, skal du blot bruge en saks til at lave små huller rundt i toppen af posen, hvor den samles, inden den forsegles. Det er også en god idé at tilføje nogle få huller på bagsiden og under brødet. Det anbefales at starte med færre huller og derefter justere antallet afhængigt af, hvor koldt dit køleskab er.
Metoden er baseret på, at den kolde temperatur i køleskabet og reduktionen af fugtighed sænker risikoen for mugvækst. Men det er vigtigt at finde den rette balance med luftcirkulationen.
Ifølge skaberne af videoen har denne enkle løsning forlænget holdbarheden af deres brød markant. "Bedst før" datoen på brødet var den 24. maj, men de har været i stand til at holde det frisk og uden mug i ni dage længere end det - og det smager stadig fantastisk.
Typisk er butiksbrød på hylderne og klar til at blive købt fem til syv dage før sin sidste anvendelsesdato. Derfor kunne dette brød holde sig frisk i op til tre uger uden tegn på mug.
Så næste gang du står med en nyindkøbt pose brød, så husk at skære nogle huller i posen, før du lægger det i køleskabet.