Udover at skabe begejstring for de mange forskellige kulinariske specialiteter fra Mellemøsten er et vigtigt mål for Mellemfolkeligt Samvirke og DFUNKs Habibi at bygge broer mellem folk.
”Vi har fokus på mennesker, der laver ting sammen. Derfor er det oplagt at skabe en platform som Habibi, hvor de frivillige kan række ud, og få snakket med en masse mennesker, samtidig med de skaber glæde via deres madlavning,” siger projektleder i Mellemfolkeligt Samvirke, Mads Dahl Thomsen.
Begivenheden vil finde sted på Café MellemFolk på Vestergade 69 i Aarhus. Det er den første af sin slags på Café MellemFolk. Det er organisationerne DFUNK og Mellemfolkeligt Samvirke, som står bag Habibi, som det bliver kaldt. Habibi består af unge frivillige, både med og uden flygtningebaggrund. En fællesnævner er dog madlavningen.
The Habibi Dish
Hvis du er tidligt på den, kan du få serveret ayran, som er en yoghurtdrik klokken 16:30. Herefter vil hovedretten ”the habibi dish” blive serveret. Den inkluderer ris med oksekød, kardemomme og ærter. En vegetarisk ret vil også være til rådighed.
Der vil desuden blive serveret Fattoush (en salat med brød) og Muhammara (dip) samt toast med za’atar. Efter hovedretterne vil der blive serveret the og cookies som dessert. Alt er inkluderet i prisen på 60 kroner. Begivenheden finder sted lørdag den 17. november klokken 16:00-20:00.
Du kan finde mere information om ”Syrian street food pop up vol.1!” på Facebook.
Om DFUNK:
DFUNK er en landsdækkende ungdomsorganisation, som engagerer unge flygtninge i foreningslivet og hjælper dem med at etablere netværk med andre unge.