Julen er en tid fyldt med elskede traditioner, og for mange danskere er det julesnacks som brændte mandler, der vækker glæde og hygge.
Uanset om det er en tur på et af landets julemarkeder eller en aften derhjemme, er de knasende, søde mandler en fast del af julestemningen.
Besøget på julemarkedet kan dog være en bekostelig affære, og derfor er flere begyndt at lave de populære mandler hjemme, hvor en ny metode gør det både nemt og hurtigt at tilberede dem – nemlig i en airfryer.
Brændte mandler fra airfryeren har den store fordel, at de kan tilberedes uden besvær, og samtidig undgår man den tidskrævende rengøring af panden, som normalt følger med.
Ingredienser
200 g mandler
70 g sukker
1 pakke vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
2-3 spsk vand
Fremgangsmåde
Kom mandlerne i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker og kanel.
Tilsæt vandet og bland ingredienserne godt sammen, så mandlerne bliver dækket.
Læg et stykket bagepapir i airfryerens kurv, og fordel mandlerne jævnt på pairet.
Bag mandlerne ved 200°C i 12-15 minutter. Rør i dem hvert 2.-3. minut for at undgå, at de brænder på.
Opskrift: leckerschmecker.