Sommeren lurer lige om hjørnet: Sådan finder du den perfekte vandmelon

16/05/2023

Ida Hansson

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er der noget bedre end en læskende og perfekt moden vandmelon?

Mest læste i dag

Vandmelon er som skabt til at blive nydt om sommeren. 

Ikke nok med at være lækker og sund, så er vandmelon også rigtig godt til at holde sig hydreret i den lumre sommervarme. 

Som det er med så meget frugt og grønt, er det dog ikke altid lige nemt at vælge den rigtige melon. 

De fleste melonelskere kender nok til at købe en dejlig vandmelon, som så viser sig at være smagsløs, grynet og/eller blød, når man kommer hjem og sætter tænderne i den. 

Melonens grønne skal camouflerer indmadens kvalitet, men der er heldigvis et par ting på ydersiden, som afslører, hvordan indersiden er.

Foto: Facebook / GrowVeg

Først og fremmest er farven naturligvis vigtig. 

Alle ved, at en vandmelon på ydersiden er grøn, men det sker, at den har hvide eller orange/gule pletter, og de to farver betyder noget helt forskelligt. 

Hvis vandmelonen har hvide pletter, er det nemlig tegn på, at den er fuldstændig smagsløs, hvorimod orange/gule pletter er tegn på, at den har en lækker og fyldig smag. 

Man må dog ikke forveksle de orange/gule pletter med de brunlige 'tråde', som ofte kan findes på ydersiden af en vandmelon. 

Disse 'tråde' kan - alt efter størrelse - være tegn på, at vandmelonen enten er sød eller intetsigende i smagen. 

Hvis man gerne vil have en sød vandmelon, bør man gå efter meloner med lange 'tråde'. 

På samme måde bør man gå efter en kugleformet vandmelon, da disse ofte er søde i smagen, mens ovalformede meloner ofte har en mere vandet og intetsigende smag. 

Derudover er det naturligvis vigtigt at få fat i en melon, som er moden, hvis man gerne vil spise den nu, eller en melon, som er umoden, hvis den skal gemmes lidt. 

Melonens modenhed kan ses på stilken, da en grøn stilk er lig med en umoden melon, mens en brunlig stilk er lig med en moden melon.

Man skal dog være opmærksom på, at en meget brun stilk kan være tegn på, at melonen er overmoden.