Specialist advarer om farlig vane ved madlavning med æg

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er faktisk tale om en almindelig vane, som de fleste mennesker anser for at være harmløs.

Lige nu læser andre også

Alle ved allerede, at æg har mange sundhedsmæssige fordele og bør indgå som en del af en afbalanceret kost. Hvis du ikke spiser æg, er det derfor en god idé at lave om på dette. Heldigvis er det både nemt og hurtigt at gøre æg til en del af din kost, da de kan bruges til rigtig mange ting.

Det er dog vigtigt at tage visse forholdsregler, når man tilbereder sine æg. Janet Buffer, der er specialist i fødevaresikkerhed, har udtalt sig om dette til magasinet Self.

I denne forbindelse har hun advaret om en helt almindelig, men farlig vane: at lægge æggeskallerne tilbage i æggebakken.

Denne praksis er meget udbredt, men bør undgås, lyder det fra specialisten. Buffer forklarer, at det indebærer risici at placere æggeskallerne tilbage i bakken, da æg kan bære bakterien salmonella. Derfor er det vigtigt, at du undgår at gøre dette, når du laver dine æg.

Når man lægger skallerne, som kan være beskidte af rester af rå æg, sammen med hele æg, risikerer man at sprede denne skadelige bakterie, som kan være farlig for mennesker.

For at undgå kontaminering anbefales det at knække æggene over en tallerken eller pande, vaske hænder straks efter håndtering af æggene og bortskaffe æggebakkerne så hurtigt som muligt.

Hvis du ikke bruger alle æg i en æggebakke med det samme, er det derfor vigtigt, at du ikke smider æggeskallerne retur i bakken, når du har åbnet dem. Der er dog mange, der gør dette, inden de smider dem i skraldespanden, da det er en nem løsning.

Har du også haft en tendens til at gøre dig skyldig i dette, er det vigtigt, at du husker at undgå det i fremtiden. På den måde kan du bedre sikre dig mod salmonella, som naturligvis kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for dig.

Anbefalet til dig