Broccoli får ofte et dårligt ry på grund af sin smag, men mange ved ikke, at den bitre smag som regel skyldes en fejlslagen tilberedning. Hvis du har kogt broccoli og er endt med en stærk, svovlholdig lugt, er det et klart tegn på, at du har gjort det helt forkert.
Ikke nok med at udkogt broccoli smager dårligt, så mister den faktisk også en række af sine næringsmæssige fordele på denne måde.
Jamie Vespa, madekspert og kvinden bag Dishing Out Health, har en langt mere velsmagende løsning: drop gryden og sauter i stedet.
"I modsætning til kogning, som kan få nogle af de mere varmefølsomme næringsstoffer, som C-vitamin, til at sive ud, hjælper sautering med at bevare nogle af de mere sarte næringsstoffer," lyder det fra hende ifølge det irske medie RSVP Live.
"Perfekt sauteret broccoli tager kun 15 minutter at lave og vil blive din foretrukne måde at tilberede den på. Aldrig tør, perfekt mør og let karamelliseret - denne broccoli vil overbevise selv de mest kræsne spisere."
Start med at skære den ud i jævnt store buketter, så de tilberedes ensartet. Hvis man har lyst, kan man også bruge stokkene, selvom de ofte er lidt seje i konsistensen.
Varm derefter to spiseskefulde olie op i en stor stegepande ved middelhøj varme. Vent til olien begynder at syde, før du tilsætter broccolien. Tilsætter du den for tidligt, suger den olien til sig og bliver slatten som et gammelt salatblad.
Sauter broccolien i olien i et par minutter under konstant omrøring, og læg derefter låg på og lad den dampe i yderligere seks minutter.
Broccoli skal kun have otte minutter i alt for at blive tilberedt og få en let karamellisering, som giver en bedre tekstur. Pas på ikke at brænde den på, da det kan give en bitter smag.
Når tiden er gået, kan du krydre den, som du har lyst. Den klassiske salt og peber går man aldrig galt i byen med, men prøv eventuelt med et skvæt citronsaft og lidt revet parmesan for at give det hele lidt ekstra smag.
Citronsaften fremhæver den naturlige sødme i den ristede broccoli og tilføjer en syrlig twist, som måske kan få dig til at elske broccoli. Tag til sidst broccolien af panden - og voila! Nu har du en lækker portion grøntsager, perfekt tilberedt på under 15 minutter.