Du har stegt bacon på din pande eller lavet mad, hvor det har krævet en hulens masse olie. Når du er færdig, er din pande fyldt med olie, men hvor skal det hen?
Mange begår denne fejl: De hælder det bare i vasken. De burde dog vide bedre.
Fedtstoffet kan i værste fald ende med at sprænge rørene, og det er opskriften på en katastrofe. Heldigvis kan du undgå dette, ved at bortskaffe fedtet og olien korrekt.
Sådan afskaffer du fedt og olie korrekt (Ikke i håndvasken!)
Selvom vi er klar over, at det er en fejl at hælde olie i vasken, gør mange af os det alligevel.
Olien størkner og aflejres i rørene, hvilket med tiden fører til tilstopning og endda rørsprængning. Du kan dog få hjælp til at undgå dette.
Hvad end det er bacon til morgenmaden, den helt store fedtede julefrokost eller noget tredje, så bør du afskaffe det korrekt, da det ellers kan blive en rigtig dyr fornøjelse. Med dette simple trick kan du eliminere problemet og forhindre, at rørene tilstoppes.
Tag noget aluminiumsfolie og placer det i vasken for at lave en "skål" ud af det.
Hæld derefter den resterende olie i (hvis det er fedt, skal du vente, til det størkner).
Pak forsigtigt folien ind, så fedtet ikke siver ud, og smid bundtet i en beholder til blandet affald.
Vegetabilsk olie kan også bruges som kompost. Sug fedtet op med servietter eller savsmuld lavet af naturlige materialer.