Timm Vladimir åbner ny madskole i Vejle: ”Da jeg var barn drømte jeg om at blive advokat, præst eller bager”

Foto: Timm Vladimir pressebilleder

Timm Vladimir har om nogen haft en karriere med et bredt potentiale. Har startede i sin spæde ungdom ud som som skuepiller, selvom om barndomsdrømmene stak i en helt anden retning. Den ene drøm er han dog tæt på, som vært i Den store bagedyst.

Timm Vladimir indtager snart Vejle med sin madskole. Det er en anden rolle end man har set ham i førhen, men det er en rolle han trives i. Vi har talt med Timm Vladimir om karriere, bagedysten og fremtiden.

Stor efterspørgsel

Den nye madskole har allerede en fået en stor efterspørgsel, selvom det kun er i opstartsfasen, og de første arrangementer først kommer efter efterårsferien. Lige i øjeblikket får de en efterspørgsel på det om dagen. Men der er generelt stor interesse for det, så Timm regner med det nok skal gå godt.

”Vi har haft åben i Valby i syv år, og nu har vi også haft i Aarhus i et par år. I starten tænkte, vi at sagtens kunne få folk fra Vejle og omegn op til Aarhus, men det kan måske godt være lidt svært for nogen. Derfor har vi forsøgsmæssigt lejet os ind i nogle lokaler i Innovation House, som vi har et godt samarbejde med, og der har vi, og der har så mulighed for, når efterspørgslen er der, at lave madskoler, som eventafdelingen kommer til at stå for, så planen er, at vi kigger lidt på de marked, og ser på om der er efterspørgsel på, at vi er i Vejle,” fortæller Timm Vladimir.

Timm har ikke et specifikt forhold til Vejle, så grunden til at valget netop faldt herpå begrunder Timm med, at Innovations House er et spændende sted med en masse madaktiviteter, og det fandt Timm interessant. De vil gerne teste om der er mulighed for at åbne flere steder i Danmark, og give flere folk nogle gode madoplevelser.

Foto: Timm Vladimir pressebilleder

Altid lavet mad

”Jeg har altid lavet mad. Hele mit liv – siden jeg var 8-10 år gammel. Så mad har altid været en meget stor del af mit liv – både at spise den og lave den. Og det er ikke nødvendigvise noget, som jeg har skiltet med med. Det har bare været en naturlig del af mit liv, uden at det er noget jeg har gået og råbt så højt om,” fortæller Timm og fortsætter:

Da de så skulle starte Masterchef op i Danmark – der dengang var med kendte mennesker, så blev Timm spurgt, om han ville være med. Og det var han ikke tvivl om, at han ville. For han havde gået og lavet mad hele sit liv. Også mad til min familie og venner. Og alle sammen havde sagt, at Timms mad smagte godt.

”Det er ligesom de små børn der er med i X Factor. Deres forældre siger også, at de synger godt, selvom de ikke altid gør det. Det var også sådan en test for at se – kan jeg nu lave mad. Eller er det bare min mor og mine venner der synes, at det smager godt. Så det var ligesom det der gjorde, at jeg gerne ville prøve. Jeg havde vitterligt ikke nogen idé om, hvor jeg lå i feltet. Mit held i forbindelse med Masterchef det var, at det var kendte mennesker der var med, og de var inviterede. Og fordi man er kendt, så er det ikke ens betydende med at man er god til at lave mad, så var det lidt nemmere for mig at vinde,” fortæller Timm med et smil og uddyber:

”Når man har hobby, så kan man let tænke, at det kunne være fedt at leve af. Jeg kommer fra en forkælet branche. Og tv-vært,” fortæller Timm, som ikke havde lyst til at skulle stå og snitte løg, der følte han sig lidt for forkælet.

”Når jeg går ud og laver noget, så vil jeg gerne være god til det. Folk vidste ikke jeg kunne lave mad. Men da jeg så havde været med i Masterchef og vandt, så kom det ligesom ud; ”Nå han kan sgu også lave mad den gamle.” Så var det jeg tænkte, at det var nu, at det skulle prøves af,” fortæller Timm.

Det hele faldt sammen med, at Timm havde et par bekendte fra tv-branchen der havde lokaler i Valby. De havde været på madskole i USA. Selv havde Timm gået med de samme tanker hjemme i Danmark, og på den måde blev Timm Vladimirs Køkken en realitet.

Timm havde ingen idé om hvor det bar hen. Hans eneste tanke var, at det kunne være skægt. I dag er det blevet til en virksomhed med over 80 ansatte og eget bryggeri nu også.

Ville gerne være advokat

Med så anderledes en karriere frisites man til at finde ud af hvad der har drevet Timm i så mange forskellige retninger, som barn drømte han om vidt forskellige ting, dog kan han godt se paralleller til det han har opnået i dag.

”Jeg drømte om tre ting, som jeg efterfølgende har tænkt meget over, hvorfor det netop var disse ting, som jeg drømte om. Den ene ting var, at jeg godt kunne tænke mig, at være advokat, og det var fordi, at da jeg var barn, der var der så mange tv-serier. Og der var jo kun DR, og det var mega populært med sådan nogle advokatserier med forsvarsadvokater der redede mennesker og stod foran en jury og snakkede, og det syntes jeg bare var sejt. Så det ville man være fordi man synes det var sejt det, man så på tv,” fortæller Timm.

Der var også en periode, hvor Timm gerne ville være præst. Han ved ikke helt hvad der gjorde, at han gerne ville være præst, men da han fandt ud af, at det tog syv år, trak han i land. Han var heller ikke religiøs, hvilket også gjorde, at han valgte en anden vej.

Bager eller vært på bagedysten?

Sidenhen kunne Timm også godt tænke sig at blive bager, hvilket jo enig harmonerer lidt med værttjansen på Den store bagedyst. Men da han fandt ud af, at man skulle op ved 3-4 tiden om natten, blev den plan også hurtigt skrottet.

”Jeg endte med at blive skuespiller. Og når man tænker tilbage og ser på, hvad fællesnævneren er for de tre ting, så er der faktisk en fællesnævner. Som jeg synes holder ved, så jeg føler faktisk, at det jeg drømte om som barn, det er det, som jeg er blevet i dag,” forklarer Timm og uddyber:

”Det er bare ikke det fysiske job som advokat eller præst med mekanikken bag. For eksempel er mekanikken bag når man er præst at så er det blandt andet det at man står på en talerstol og taler over for mennesker, og inspirerer dem. Når man er forsvarsadvokat, står man også over for mennesker og skal forsvare nogen og hjælpe nogen. Som bager er det med at kreere noget med hænderne. Så hvis man tager de mekanikker og ser på, hvad jeg laver i dag. Som skuepiller står man over for nogen mennesker og underholder, og i det jeg laver i dag, der har jeg så også fået bagerelementet med.”

Sjovest nu

Med Timms mange karriere i bagagen har han virkelig prøvet det meste. Det han selv finder sjovest er helt klart den karriere, som han har nu. Rollen som vært for Den store bagedyst, hvor han stadig laver tv og rollen som virksomhedsejer med alt, hvad der hører med passer Timm ret godt.

”Det er helt klart madverdenen, som jeg har haft det sjovest i og helt klart også den, som jeg havde forestillet mig at blive i. Jeg har haft det sjovt i alle de brancher jeg har været i,” fortæller Timm

Over 1 million seere

Timm kan allerede nu mærke, at denne sæson af Den store bagedyst bliver fed. Allerede nu har første afsnit haft over 1 million seere, og det tyder på at det går godt. Timm mener, at det er en kombination af, at Den store bagedyst sendes lørdag, og så at man også kan se det på nettet.

”Jeg synes virkelig, at det tegner til at blive en superfed sæson. Det kan lyde mærkeligt. For jeg ved jo selvfølgelig, hvordan det ender, men det er jo altid svært at vide, hvordan det klippes ned. 60 timer bliver klippet ned til en time,” fortæller Timm

Fin lille arbejdsplads

Han har ikke set det inden, og vil gerne se det i tv, sammen med resten af Danmark. Selvom han har mulighed for at få programmet inden.

”Det er en god blanding. Det er en lille fin arbejdsplads. De er samme dejlige mennesker jeg arbejder med, samme fotografer og tilrettelæggere og dommere. Det er et hyggeligt lille hold, hvor vi alle kender hinanden. Det er rart at komme i gang. Og så er der ikke mange arbejdspladser, hvor man får så meget dejlig kage,” fortæller Timm.

I fremtiden skal Timm arbejde videre med stedet i Vejle og så har de også et bryggeri, hvor de levere øl til restauranter og har i det hele taget mange store planer for deres øl, som ifølge Timm er noget meget godt øl, som folk tager godt i mod. Derud over skal Timm i gang med at lave jul- og nytårs-bagedyst.

 

Læs også