Verdens mest eksklusive kød: Modnes i op til 15 år efter slagtning

Af: Amalie L.

|

06/08/2024

Mad
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det fine kød gennemgår en helt unik og årelang proces, før det sælges.

Lige nu læser andre også

I Saint Mihiel i Frankrig findes en gård, der producerer verdens mest eksklusive kød ved hjælp af en unik proces kaldet “hibernation”, hvilket kan oversættes til “dvaletilstand”. 

Polmard-familien har dyrket og forfinet deres håndværk siden 1846, men det var først i 1990'erne, at de revolutionerede håndteringen af deres kød.

Det skriver Oddity Central.

På Polmard-gården starter historien med Blonde d’Aquitaine kvæg, der frit græsser på de frodige marker. Denne stressfri opvækst er nøglen til kødkvaliteten, men det er hibernationsprocessen, der virkelig gør forskellen. 

I gårdens topmoderne laboratorium bliver kødet udsat for en kold luftstrøm på op til 120 kilometer i timen i en temperatur på -43 grader. Denne unikke behandling gør det muligt at opbevare og modne kødet i op til 15 år, uden at det mister noget af sin kvalitet.

Alexandre Polmard, sjette generations landmand og slagter, beskriver sin metode som en kunstform. 

"Jeg bruger en meget speciel modningsproces, og jeg er den første slagter i verden, der gør det," fortalte han til TIME Magazine. 

Han sammenligner sit oksekød med vin – hver udskæring er unik og udvikler sig over tid.

Og det er ikke kun kødet i sig selv, der er eksklusivt - det gælder også for prisen. Et kilogram ribbenssteak, som har ligget i “dvale” i 15 år, sælges for svimlende 3.200 dollars, som svarer til omkring 21.800 danske kroner. 

Men det er ikke nok kun at have økonomien i orden, hvis man gerne vil fingrene i kødet: Alexandre Polmard sælger kun sit eksklusive kød til en håndfuld restauranter verden over. 

Restauratørene skal nemlig gennemgå en godkendelsesproces, hvor Alexandre Polmard selv besøger dem for at sikre, at de forstår de subtile nuancer af hans unikke kød.

Polmard-familiens dedikation til kvalitet og innovation har derfor gjort deres kød til en sand gastronomisk specialitet.

Anbefalet til dig