Vil klæde din påskefrokost nydeligt: Her er vinderen af Danmarks bedste frikadeller

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er massiv efterspørgsel på den populære kødbolle. Du skal derfor være tidligt ude.

Lige nu læser andre også

Da Brian Flink Pedersen, indehaver af Pølsemageriet i Silkeborg, vandt titlen som Danmarks Bedste Frikadelle, var han langtfra forberedt på den storm af frikadelleentusiaster, der fulgte.

Med en tradition for kulinarisk excellence, har Pedersen tidligere vundet adskillige priser for sine fødevarer, men denne seneste sejr har udløst en uventet bølge af efterspørgsel.

"I denne uge har vi omsat for cirka 20 gange så meget, som vi plejer. Der har været udsolgt hver dag," afslører en travl Pedersen til TV 2, mens han jonglerer telefonen med stegepanden.

Den øgede interesse har tvunget ham til at skrue markant op for produktionen - et skridt han oprindeligt ikke havde planlagt for denne uge.

På en typisk "stor" bliver der stegt 3-40000 frikadeller, men i sidste uge blev der smidt langt flere end 5.000 ned på stegepanden.

Klassikeren er stadig bedst

Det var en pandestegt frikadelle med syrlig æble, bacon og lidt timian, der løb med sejren på Foodexpo i Herning, tiltrækkende kunder langvejsfra. Men Pedersen holder stadig en flamme for det mere traditionelle, understreger han:

"Så havde jeg valgt den klassiske frikadelle. De specielle frikadeller er gode, og de er rigtig gode til for eksempel tapas, eller hvis man skal prøve noget andet. Men på den lange bane er den klassiske bedst."

Den øgede opmærksomhed skyldes uden tvivl Pedersens magtdemonstration i Herning, hvilket har tiltrukket et væld af nye kunder.

"Frikadellerne tager helt klart noget af opmærksomheden, og det har også trukket nye kunder til. Og det er jo langt det bedste i min verden," siger Pedersen med et smil i stemmen.

Med en salgsvogn, der på skift står i Herning, Silkeborg og Aarhus, er der nu mulighed for endnu flere danskere at få en smagsprøve på sejrsglæden. Pedersens frikadellefeber viser ingen tegn på aftagelse – i stedet spreder den sig som varmt smør på nybagt brød over hele regionen.

Anbefalet til dig