Verdens mest spillede julehit scorer kassen: Så meget tjener sangeren på denne klassiker

Af: Mie M.B

|

05/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom sangen er voldsomt populær er det ikke den mest solgte julesingle i musikhistorien

Mest læste i dag

Den festlige klassiker er en af de mest velkendte julesange gennem alle tider og den fortsætter med at være en betydelig indtægtskilde for sangerinden. Det er naturligvis den mest ikoniske af alle julesange: 'All I Want for Christmas is You' af Mariah Carey det handler om. Det skriver mediet as.

Sangen er blevet så populær, at sangerinden er blevet synonym med højtiden, og hendes sang lander stadig masser af spilletid her næsten tre årtier efter, den blev udgivet første gang. Den velkendte juleklassiker fra 1994 er så populær, at den forbliver en indbringende indtægtskilde for Carey hvert år. En rapport fra New York Post anslår, at sangerinden tjener omkring 3 millioner dollars (ca. 20,5 mio. kr.) om året på sangen. I 2021 blev beløbet anslået til mere end 60 millioner dollars på 'All I Want For Christmas is You', og hun fortsætter med at profitere på nummeret.

Hun nyder også flere sponsorater takket være sangen. I 2021 medvirkede Carey i den festlige reklame for Walkers chips for at markere 25-års jubilæet for sit julealbum.

Selvom 'All I Want For Christmas is You' måske er den mest kendte julesang, er det ikke den mest sælgende julesang. Den ære tilfalder Bing Crosbys 'White Christmas', der har solgt anslået 50 millioner eksemplarer. Det gør den til ikke bare den bedst sælgende julesang, men også den mest solgte single nogensinde.

På en noget fjernere tredjeplads finder vi Mariah Carey og 'All I Want For Christmas is You'. Globalt har den opnået mere end 16 millioner salg, hvilket gør den til den 12. bedst sælgende single nogensinde.

Anbefalet til dig