10 kommuner hæver skatten: Her kan danskerne se frem til skattestigninger

15/10/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
I ti danske kommuner kan indbyggerne se frem til at skulle betale mere i skat

Mest læste i dag

I ti kommuner bliver skatten sat op i 2022, mens indbyggerne i seks kommuner kan se frem til, at skatten bliver sat ned. I alt vil der være tale om en samlet kommunal skattestigning på 122 millioner kroner næste år. Det viser foreløbige tal.

Regeringen ønsker dog at nedsætte den statslige bundskat, hvorfor den samlede skat for borgerne i landet 'under ét' ikke stiger. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Indenrigs- og Boligministeriet.

Det sker, da kommunerne nu har vedtaget deres budgettet og skatter for det kommende år. Den endelige opgørelse af skatteresultatet forventes dog ikke at være klar før til december.

Det er indbyggerne i Gentofte Kommune, der bliver ramt af den største kommunale skattestigning. Her stiger udskrivningsprocenten nemlig med 0,37 procentpoint til 24 procent, hvilket resulteret i en øget indtægt på 99,2 millioner kroner.

Udskrivningsprocenten er den skatteprocent, der bliver brugt til at udregne den kommunale indkomstskat.

Derudover kan indbyggerne i både Helsingør, Greve, Solrød, Odense, Fanø, Horsens, Lemvig, Skanderborg og Aarhus også forvente at skulle betale mere i skat næste år.

Andre steder i landet kan indbyggerne dog glæde sig over, at udskrivningsprocenten vil blive sænket, hvilket bl.a. gør sig gældende for Kalundborg, Kerteminde og Norddjurs. Derudover er det også gældende for Næstved, Odense, Holbæk og Egedal.

Af de vedtagne skattestigninger, der rammer indbyggerne i de ti førnævnte kommuner, er 42 millioner kroner dog uden for rammerne i udligningsreformen, der blev vedtaget i 2020. Derfor vil der komme en modregning i bloktilskuddet svarende til skattestigningen.

Formålet med udligningsreformen er nemlig at give de danske kommuner muligheden for at hæve skatten på statens regning, såfremt den respektive kommune stod til at tabe penge på udligningsreformen.

Anbefalet til dig