1000 kroner for håndsprit: Dansk købmand skruer prisen op

16/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Siden virussens udbrud er håndsprit blevet guld værd. Foto: Shutterstock
Hos en Meny-butik har prisen på håndsprit fået et ordentligt nøk op ad. I hvert fald hvis man køber flere end en.

Mest læste i dag

Siden onsdag i sidste uge er hamstring pludseligt blevet et af de emner, der deler danskerne. Nogen mener, det er okay, når bare de får deres gær og toiletpapir, mens andre er i mod. 

En af dem, der har skulle forholde sig til hamstringen, er Rasmus Vejbæk-Zerr, der driver forretningen Meny Rotunden, som ligger i Hellerup. Han har taget et effektivt værktøj i brug, når det handler om at forhindre sine kunder i at hamstre de varer, som alle kan få glæde af. 

Skruer prisen i vejret

På sin Facebook-side har købmanden delt et billede fra butikken, her ser man et nyt skilt, der er blevet sat op. Teksten på skiltet siger det meste. 

'"Håndsprit 40 kr. pr. stk. Eftersom håndsprit er en mangelvare, er prisen ved køb af mere end én håndsprit pr. kunde 1000 kr. pr. stk," står der på skiltet. 

Siden coronaen begyndte at bevæge sig tættere og tættere på Danmark, har håndsprit været i høj kurs. Fabrikkerne arbejder i døgndrift, dunke stjæles fra hospitalerne og politiet må advare mod at gøre sig selv til hæler, fordi man er desperat efter desinfektionsmidlet. 

Køber fem-seks dunke på én gang

Købmanden har talt med avisen B.T., hvorfor han følte sig nødsaget til at sætte skiltet op. 

"Der kommer mange kunder - og ældre kunder, som reelt har brug for håndsprit. Problemet er bare, at jeg ikke har noget. Folk er nødt til at stoppe op og tænke: 'Måske kan jeg nøjes med en, eller kender jeg nogen, som har noget stående?'. For lige nu har vi ikke mere tilbage," siger købmanden. 

Det var især tilfælde, hvor nogen kunder puttede fem-seks dunke med håndsprit i indkøbskurven, der blev for meget for købmanden. Han forklarer overfor avisen, at han udlukkende har fået positive reaktioner for sit opslag med skiltet. Og endnu vigtigere så virker det til, at hans kunder har forstået budskabet. 

 

 

Anbefalet til dig