11-årig dreng med kristen halskæde blev overfaldet og kaldt ‘Grisetæve’

05/9/20 09:21

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
En 11-årig dreng blev overfaldet af en drengegruppe, og det skyldes højst sandsynligt, at han bar en halskæde med et kors i.

En blot 11-årig dreng blev udsat for vold og røveri, da han var ude at spille fodbold. Politiet ser på forbrydelsen som et ‘hate crime’

Ifølge mediet Expressen.se var den 11-årige dreng ude at spille fodbold med en ven. Pludselig dukkede en gruppe ukendte drenge op, som spolerede hyggen.

Først skulle drengene have spurgt den 11-årige dreng, hvorfor han havde et kors rundt om halsen. Drengen fortalte, at det var på grund af hans religion.

Kaldte ham for grisetæve

Derefter begyndte gruppen af drenge at udvise en truende adfærd, og de spurgte drengen, om han spiste gris. Til det svarede drengen ja, og så gik drengegruppen amok.

“De kaldte ham for grisetæve, og derefter blev han skubbet omkuld, hvor han slog sin arm og sit håndled,” lyder det fra Calle Persson, der er pressetalsmand for politiregionen Syd. 

Bagefter stjal drengene den 11-årige drengs sko og hans fodbold. Den 11-årige dreng blev bange, og han løb derfor væk fra stedet.

Ifølge politiets talsmand så mistænker de, at motivet for overfaldet var ‘hate crime’ formentlig fordi drengen via sin halskæde viste, at han var kristen. Politiet har ingen mistænkte, men de ved, at alle drengene i gruppen var yngre og bar hættetrøjer.