12-årig dreng blev anholdt for femte gang: Så gjorde betjenten noget, der ændrede hans liv

Af: Lucas Andreas

|

17/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drengen brød sammen i cellen, og det fik betjenten til at tage handling.

Lige nu læser andre også

De fleste 12-årige har travlt med skole, fritidsaktiviteter og og social omgang med deres venner.

Men det er ikke alle, der er så heldige - selv ikke i lande som Danmark, hvor systemet tager hånd om de fleste børn. Nogle unge og børn falder gennem systemet og lander på den kriminel løbebane, noget der ødelægger deres fremtidsudsigter.

Det var sagen for en 12-årig dreng, der efter fem tidligere anholdelser endnu engang stod til at blive anholdt efter et butikstyveri.

Drengen kommer fra storbyen Rotterdam i Holland, hvor han på den lokale politistation var et yderst velkendt ansigt.

Men efter endnu en anholdelse af den unge dreng for butikstyveri, besluttede politibetjenten Cemal Özdemir at tage en anderledes tilgang.

Drengen havde chokeret betjentene med sin bekymrende store kendskab til hele anholdelsesproceduren, og det fik Özdemir til at indse, at endnu en anholdelse på straffeattesten ikke var vejen frem.

I stedet for at fortsætte med de samme metoder, valgte han at sætte sig ned og tage en snak med drengen.

Under samtalen åbnede drengen op og afslørede sin frustration over det liv, han var havnet i. "Han vil ikke 'dette liv' og ønsker ikke at blive anholdt for femte gang," skriver Özdemir på det sociale medie LinkedIn, hvor han deler sin historie.

For som langt de fleste 12-årige, så havde drengen faktisk slet ikke nogen intentioner om at leve et liv i kriminalitet.

Drengen var blevet fanget i en negativ spiral, hvor han var slemt påvirket af andre unge på gaden.

Han gik ikke i skole, og havde ingen daglige aktiviteter, og gadelivet var derfor hans veje til sociale relationer. Gruppen omkring ham pressede ham til at begå forbrydelser som tyveri og videresalg af stjålne varer.

Betjenten tager handling

Drengens historie gav en åbenbaring, der fik Cemal Özdemir til at handle. Han spurgte drengen, hvad hans drømme var, og fik svaret: frisør.

Inspireret af samtalen kontaktede betjenten en lokal frisør og arrangerede en praktikplads til drengen, der nu skal starte den 15. august.

Cemals hjertevarme handling har fået stor opmærksomhed og ros på sociale medier.

Hans opslag er blevet liket næsten seks tusinde gange, og over tre hundrede kommentarer viser støtte og håb for drengens fremtid. Mange roser betjentens evne til at lytte og tage en menneskelig tilgang til en ellers udfordrende situation.

Betjentens tilgang minder os om, at nogle gange kræver det kun én person til at tro på en anden for at skabe en positiv forandring.

Stærkt politiarbejde.

Anbefalet til dig