12 danske elever fra HHX sendt hjem fra udenlandsk studietur

Af: Kasper Rud

|

02/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det blev en dyr omgang for forældrene. Det skabte debat.

Lige nu læser andre også

Køge Handelsskole i stormvejr: 12 elever sendt hjem efter voldsom druktur

En studietur til Skotland for elever fra Køge Handelsskole blev afbrudt dramatisk, da 12 unge blev sendt hjem efter en nat med voldsom alkoholindtagelse.

Ifølge skolens direktør, Stig Johansen, skete hjemsendelsen på baggrund af en alvorlig episode, hvor elevernes opførsel på hotellet blev uacceptabel.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Hotelmanageren meldte klart ud, at de pågældende elever ikke længere var velkomne efter deres adfærd.

"I den konkrete sag har hotelmanageren gjort det klart, at de ikke var velkomne på hotellet længere på grund af voldsom adfærd," fortalte Johansen. Skolens ledelse reagerede hurtigt ved at alkoholteste eleverne, hvor nogle havde en promille på omkring 1,7, hvilket ledte til deres tidlige hjemsendelse.

Beslutningen om at sende eleverne hjem har skabt debat. Ikke mindst blandt de involverede forældre. Niels Hegelund, far til en af de 12 hjemsendte elever, kritiserer skolens håndtering af episoden. Han mener, at skolen burde have taget mere ansvar og fundet andre løsninger, frem for at lade hjemsendelsen ske på forældrenes regning.

"Mit spørgsmål er: Kan skolen tillade sig det? Har de lov til det inden for de regler, de arbejder efter? Når de laver en tur, så må de også tage ansvar som skole," udtaler Niels Hegelund. Han påpeger, at eleverne havde underskrevet en aftale om at undlade alkohol på turen, men understreger, at dette ikke fritager skolen for ansvar.

Kritikken sætter fokus på skolens ansvar i forbindelse med studieture, hvor grænseoverskridende adfærd kan opstå. Skolen har endnu ikke kommenteret på, hvordan de vil håndtere lignende situationer fremover.

Anbefalet til dig