130 efterskoleelever strandet: Har fået udleveret pandekagemix og varm kakao

Af: Mie M.B

|

01/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det voldsomme vejr tvinger skolen til at tænke i alternativer

Mest læste i dag

Vejrguderne har udfordret danske skiturister i Norge denne uge, hvor både elever fra Bork Havn Efterskole og tre danske familier har måttet tænke kreativt for at få det bedste ud af deres skiferie under de vanskelige forhold. Med base i det populære skisportssted Geilo, godt et par hundrede kilometer nord for Oslo, har de oplevet hvordan det norske vejr har sat deres skiferie på prøve. Det fortæller TV 2.

Forstander Dorte Yde fra Bork Havn Efterskole beskriver, hvordan skolen har måttet improvisere for at holde humøret oppe hos de 130 elever og lærere, der befinder sig i Geilo. "Vi har forsynet eleverne med pandekagemix og varm kakao i hytterne, som de kan hygge sig med, hvis lifterne er lukket," forklarer hun, mens hun afventer nyt fra lærere, der er sendt ud for at vurdere skiforholdene.

Det er ikke kun skolegruppen, der mærker vejrets luner. Charlotte Bokær Hansen, som er en del af en gruppe på ni fra Nordfyn, fortæller om de begrænsede muligheder for skiløb: "I går var det kun børnebakken, der var åben." Den vanskelige vejrsituation har også gjort vejene nær Geilo ufremkommelige, hvilket påvirker rejsende, der er tvunget til at navigere via Sverige for at komme rundt i landet.

Både efterskoleeleverne og familierne står overfor usikkerhed omkring deres hjemrejse. Dorte Yde udtrykker bekymring over færgen fra Larvik til Hirtshals, som allerede er aflyst, og muligheden for at måtte omdirigere gennem Sverige. Trods de udfordrende omstændigheder holder begge grupper humøret højt og tilpasser sig situationen. "På lærermødet i går lavede vi en plan A, plan B og plan C alt efter, hvordan vejret udvikler sig," siger Yde.

Anbefalet til dig