137.000 ansatte holder vejret: I dag går lønforhandlingerne i gang for denne faggruppe

Af: Mie M.B

|

19/02/2024

Den aftale der lander i dag har betydning for faggruppens løn de næste to år

Mest læste i dag

For de fleste er overenskomstforhandlinger en søvndyssende affære, men for 137.000 ansatte i regionerne er det afgørende for deres økonomi de næste to år. Derfor er det værd at holde øje med, når fagforbundene sætter sig til forhandlingsbordet med Danske Regioner senere i dag. Det skriver DR.

De kommende forhandlinger kommer efter, at overenskomsterne for både de statslige og kommunale ansatte er faldet på plads, med en fælles økonomisk ramme på 8,8 procent, primært til lønstigninger.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Nana Wesley Hansen fra Københavns Universitet forventes den samme ramme også at være gældende for de regionale ansatte, hvilket modtages positivt af Dansk Sygeplejeråd.

Udover lønstigninger er der fokus på arbejdsmiljøet, især natarbejde, hvor Dansk Sygeplejeråd kæmper for, at gravide maksimalt skal arbejde én nat om ugen.

For lægerne drejer forhandlingerne sig også om mere end bare løn. Helga Schultz fra Yngre Læger påpeger, at medlemmerne ønsker mere fleksibilitet i arbejdstiden og muligheden for hjemmearbejde.

Selvom der er udfordringer med rekruttering, forventes det, at der relativt hurtigt vil blive indgået en aftale på det regionale område. Forsker Nana Wesley Hansen spår endda, at der kan falde en aftale på plads inden for de næste par dage.

Anbefalet til dig