15-årig langer ud efter DR-program: "LGBT-personer har haft det svært"

20/11/20 19:15

Mathias Busekist

15-årige Michael Wittrock langer nu ud efter Signe Molde.

Han er stor fan er Signe Molde, men da han ville se hendes nye program "Signe Molde på udebane", blev han skuffet. 

I programmet skal Signe Molde snakke med en række mennesker eller grupper, hun ikke er enig med eller ikke forstår.

Der blev i torsdagens udgave af programmet snakket om LGBT+-miljøet, og det endte med at blive en fæl skuffelse for den 15-årige Michael Wittrock.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg synes ikke helt, der bliver taget højde for, at det er mennesker, vi taler om. Det er som om, man bare forsøger at spinne noget billigt humor. Rigtig mange af os LGBT-personer har haft det svært gennem skolen og ungdomslivet," siger Michael Wittrock til Ekstra Bladet.

Han mener, at LGBT+-miljøet bliver brugt som et værktøj til at lave jokes på. Michael Wittrock mener desuden også, at der ikke er respekt for, at det er et følsomt emne for mange mennesker. 

Fordomme skal nedbrydes

Michael er dog glad for, at det bliver belyst, og han er fortsat stor fan er Signe Molde. Han fastholder dog fortsat, at det kammer over i programmet.

"Der er en konkret scene, hvor hun går over til en panseksuel mand i programmet og siger 'Du er bare sådan en, der gerne vil knalde med alle', og det virker bare som en dumsmart bemærkning, synes jeg," siger Michael Wittrock til Ekstra Bladet. 

Michael Wittrock fortæller, at han har oplevet chikane i forbindelse med, at han er en del af LGBT+-miljøet. Han er dog også overbevist om, at han ikke er den eneste. 

"Jeg tror ikke, at der er nogen LGBT-personer, som ikke har prøvet en eller anden form for diskrimination," siger Michael til Ekstra Bladet. 

Han har selv været udsat for, at der blev kastet gulerødder efter ham i idrætslokalet, hvilket var en hetydning til, at de skulle op i bagdelen.