15 kaniner efterladt alene i den hårde frost: Havde ikke andet end halm

10/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Tre hundeluftere gjorde en ubehagelig opdagelse, da de gik en tur i vintervejret.

Mest læste i dag

I weekenden fik tre hundeluftere sig et chok, da de luftede deres hunde i en skov på Djursland. Da de kom gående i den bidende kulde, opdagede de pludselige at der hoppede flere kaniner rundt længere ind i skoven. Umiddelbart så det ud som om der var mellem 9-10 kaniner, men det viste sig at der var 15 i alt.

Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

"Damen der ringede til 1812 fortalte at der var spredt lidt halm der hvor kaninerne hoppede rundt, hvilket er tegn på at nogen har efterladt dem der. Det er virkelig uansvarligt og ubegribeligt at nogen kan finde på at efterlade 15 kaniner og så ovenikøbet i den kulde," fortæller Anette Kjeldsen, kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse.

Mange hjalp til med indfangelsen

Kredsformand Anette Kjeldsen blev sat på sagen, og begav sig straks ud for at få indfanget kaninerne. Sammen med hundelufterne gik indfangningen straks i gang, men da kaninerne var skræmte og gemte sig i krat og buske, var de ikke nemme at komme til.

Heldigvis var der to forbipasserende som gerne ville hjælpe og sammen blev der mobiliseret et hold, der kunne hjælpe de stakkels kaniner.

"Mens vi indfangede kaniner, var Malthe på bare 5 år, barnebarn til hende der ringede 1812, en stor hjælp til at lokalisere flere kaniner. På den måde kunne vi hurtigt rykke videre til næste kanin, når en var indfanget. Og det trak virkelig ud, hver gang vi troede den sidste kanin var indfanget, dukkede flere kaniner op," fortæller Anette Kjeldsen i pressemeddelelsen. 

I sidste øjeblik

Lige før mørket lagde sig, kom den sidste kanin heldigvis i sikkerhed.

Området blev grundigt gennemsøgt, men der var ikke flere at se. Alle kaninerne blev straks kørt afsted til Nordjyllands Internat, hvor de kunne få den omsorg og pleje de havde brug for. Nordjyllands Internat fortæller at kaninerne var meget dehydrerede ved ankomst, men de er nu alle i sikkerhed og har masser af grønt og grene at tygge i.

"Det var et fantastisk samarbejde, der gjorde at alle 15 kaniner kom i sikkerhed, så jeg er virkelig taknemmelig for den hjælp som alle bidrog med. Der skal i hvert fald lyde en stor tak til holdet, der ufortrødent kravlede igennem krat og buske for at redde alle 15 kaniner," afslutter Anette Kjeldsen.

Kaninerne var dumpet med lidt halm, og overladt til deres egen grufulde skæbne. Højst sandsynligt, ville de ikke have overlevet natten, og hvis ikke frosten havde taget dem, så var de nok blevet taget af rovdyr. Den grove dumpingsag er blevet politianmeldt.

 

Anbefalet til dig