150.000 får alligevel ikke sort skærm – nu er der fundet en løsning

Nyheder
Dette kan meget vel være slut for 150.000 danskere, hvis ikke de udskifter deres modtageudstyr. Modelbillede af familie der ser tv. Foto: Shutterstock
I sidste uge skrev vi om, at 150.000 danskere kunne ende med sort tv-skærm lige midt i coronakrisen, hvor man nok bruger mere tid på tv’et end nogensinde før.

Mest læste i dag

 

 

Nu lyder det, at lukning af antenne-tv-signaler udskydes.

Udskydes til 2. juni

Det var i første omgang meldt ud, at lukningen af antenne-tv-signalet ville ske i slutningen af marts, men nu er det blevet udskudt til 2. juni.

Derfor kan alle få ro i sindet, og der er ikke nogen der risikere, at miste tv-signalet lige nu.

Det er en bred opbakning fra mobiloperatørerne og tv-distributørerne der har muliggjort denne udskydelse.

Skulle anskaffe det rigtige modtageudstyr

Det er omkring 150.000 danskere der stod til at miste tv-signalet d. 31. marts, som nu er ændret til 2. juni.

Hvis man skal kunne modtage tv-signalet til den tid, skal man nå at anskaffe sig noget andet modtageudstyr.

DR og Boxer sender nye signaler

DR og Boxer begynder den 2. juni at afsende antenne-tv på nogle nye signaler og det betyder nedlukning af de gamle.

Grunden til omlægningen skyldes, at tv-frekvenserne skal stilles til rådighed for mobilselskaber for at forbedre dækningen med mobilt bredbånd, som der særligt er behov for yderområderne af landet.

Kulturministeriet har sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har dog udskudt lukningen af antenne-tv-signalerne til 2. juni, og de berørte mobilselskaber har accepteret at vente med at tage tv-frekvenserne i brug indtil da.

Samtidig har både DR og Boxer også accepteret at udskyde overgangen til de nye signaler indtil da.

Beslutningen vækker glæde blandt politikkerene:

”Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts. Tv'et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid.

Jeg vil nu hurtigst muligt fremsætte forslag til ændring af radio- og fjernsynsloven, der giver den fornødne hjemmel til at udskyde lukningen. Teleselskaberne er gået med til at udskyde til 2. juni, og jeg vil samtidig kraftigt opfordre alle antenne-tv-seere til i den mellemliggende tid at undersøge, om de kan blive berørt af lukningen, fx ved at gå ind på www.sortsignal.dk," udtaler Kulturminister Joy Mogensen.

Mens Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen mener, at det har været afgørende:

”Jeg er utrolig glad for, at vi sammen med mobilselskaberne har fundet en fælles løsning, som sikrer, at alle danskere fortsat har tv-signal og adgang til vigtige informationer under Coronakrisen. Mobilselskaberne har udvist stor fleksibilitet og handlekraft i denne alvorlige situation. Det har været afgørende for, at vi nu kan stemme for en hasteændring af loven, så lukningen af tv-signalet udskydes,” forklarer han.

Mere digitalisering

Den store lukning af antennesignalerne var aftalt som en bred politisk aftale. Det var planlagt, som om en vækstplan for digitalisering i Danmark for at kunne implementere 5G mobilt bredbånd på 700 MHz frekvensbåndet, der i dag benyttes til udsendelse af antenne tv. Det er aftalt internationalt, at omlægningen senest skal ske den 30. juni 2020.

Men lukningen kommer til at gøre det svært for 150.000 danskere der ikke vil kunne modtage tv-signalet før, at de får nye modtagere. Er du en af dem kan du tjekke her, hvad du skal gøre.  www.sortsignal.dk.

 

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig