16 år efter Madeleine McCanns forsvinden: Nu kommer forældrene med en udmelding

03/05/2023

Ida Hansson

Foto: Privat
Det er nu 16 år siden, at den dengang 3-årige Madeleine McCann forsvandt på en ferie med i Portugal med sine forældre. Det har været en turbulent tid for familien, som stadigvæk leder efter deres datter.

Mest læste i dag

Madeleine McCann forsvandt sporløst den 3. maj 2007, og nu, 16 år senere, udtaler hendes forældre, Kate og Gerry McCann, at de fortsat håber på et gennembrud i sagen. Madeleine er "stadig meget savnet", og forældrene tror fortsat på, at de vil se hende igen.

På den officielle "Find Madeleine Campaign" Facebook-side skrev forældrene: "Stadig savnet... stadig meget savnet. Det er svært at finde ord for, hvordan vi har det. Politiet efterforsker stadig, og vi venter på et gennembrud. Tak til alle for jeres støtte - det hjælper virkelig."

Kate og Gerry delte også et digt af Clare Polland med titlen "Modsætningen", som de sagde "resonerede stærkt" med dem.

Madeleine var kun tre år, da hun forsvandt under en familieferie i Praia da Luz i Portugal. Hvis hun stadig er i live, ville hun nu være næsten 20 år gammel.

Forældrene planlægger at afholde en bønnesamling i deres hjemby Rothley, Leicestershire, for at mindes deres forsvundne datter. Kate og Gerry har altid håbet på, at Madeleine ville blive fundet i live og i god behold.

Herunder kan du se opslaget fra Madeleines forældre

Madeleines grandonkel, Brian Kennedy, udtalte før aftenens begivenhed: "Kate og Gerry føler sig altid opmuntret af de fremmødtes støtte. Det er meget værdsat, at folk stadig ønsker at vise deres opbakning."

Den tyske pædofil Christian Brueckner, som boede tæt på Praia da Luz, da Madeleine forsvandt, er blevet udpeget som hovedmistænkt i sagen. Det seneste nye er dog, at sagen i Tyskland er blevet droppet. Dette kan du læse mere om herunder:

Anbefalet til dig