17-årige Birgitte blev voldtaget og myrdet: 28 år senere sker det utænkelige

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Næsten tre årtier efter den skrækkelige forbrydelse, tager sagen en uventet drejning

Mest læste i dag

Det lille lokalsamfund på den norske ø Karmøy var i 1995 ude for en forfærdelig sag, da liget af den 17-årige Birgitte Tengs blev fundet.

Retsmedicinere kunne konstatere, at den unge kvinde var blevet voldtaget og kvalt til døde.

Den dømte overgrebs- og drabsmand i sagen var hendes to år ældre fætter - eller, det viste han sig ikke at være alligevel.

Nu, 28 år senere, er sagen lukket på ny: den rigtige gerningsmand er nemlig blevet fundet, skriver Se og Hør.

Og den uskyldigt-dømte fætter har sågar en dansker at takke for de gældende beviser, der har sporet sig ind på den korrekte gerningsmand.

Der er tale om forskeren Mikkel Meyer Andersen fra Aalborg Universitet, der specialiserer sig i at tvinge flere DNA-spor ud af bevismaterialer, der normalt ikke kan give tydelige nok resultater.

Danskerens ekspertise har vist sig at være altafgørende for genåbningen af den tragiske sag fra Norge. Danskeren var selv med til at anke i landsretten ved sagens genåbning.

Her kunne danskeren konstatere, at DNA-prøver viste et specifikt y-kromosom, som kun 18 mænd i verden besidder - ingen af dem var den dømte fætter.

I stedet er en fremmed mand i sagens omfang blevet dømt til 17 års fængsel for drabet. Manden har siden dommen nægtet sig skyldig, selvom DNA-beviser fortæller en modsat historie.

Da Andersen skal vidne i landsretten til september, hvor drabssagen igen skal tages op, må han ikke udtale sig yderligere.

I mellemtiden, efter 25 år, er fætterens kamp om retfærdighed endelig kommet til overfladen, og han er nu blevet renset for alle anklager.

Birgitte Tengs. Foto: Privat

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig