17-årige dreng får syv måneders fængsel: Voldtog 90-årig dame

Af: Ida Hansson

|

29/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 17-årige dreng overfaldt og voldtog en 90-årig kvinde i hendes hjem.

Mest læste i dag

Den 21. juli tvang drengen sig ind i den 90-årige kvindes hjem i Dals-Ed, Sverige. Han skubbede kvinden, så hun faldt på gulvet og overfaldt hende derefter. Overfaldet blev afbrudt, da kvindens mand kom ud i gangen.

Drengen blev anholdt dagen efter. I slutningen af ​​august blev den 17-årige idømt fem måneders lukket ungdomsbehandling for voldtægt.

For lille en dom, mente anklager Daniel Edsbagge, der valgte at anke. Det skriver Aftonbladet.

Nu meddeler retten, at straffen skærpes til syv måneders lukket ungdomsbehandling.

"Jeg synes, det var godt, at de anså handlingen for at være mere strafbar," siger Daniel Edsbagge. Anklageren ønskede, at den 17-årige, der nægtede forbrydelsen, blev dømt for grov voldtægt.

"Jeg argumenterede i første omgang for, at det skulle rubriceres som grov voldtægt, så med en minimumsdom på fem år, netop fordi man udsat en ældre kvinde på en hensynsløs måde i sit eget hjem," siger Daniel Edsbagge.

Det var hverken byretten eller appelretten enige i. Retten valgte alligevel at skærpe straffen med et år - til hvad der svarer til 3,5 års fængsel for en voksen.

Mindreårige idømmes dog generelt ikke fængsel. Da drengen var 16 år på gerningstidspunktet, bliver straffen i stedet ungdomsbehandling.

"Sådan ser ud i vores land, hvis man er 16 år og begår alvorlig kriminalitet. Man får blot en procentdel af strafværdien," siger Daniel Edsbagge.

"Der vil være kæmpe forskel ved grænsen, når man fylder 18 år. Dette mål viser meget tydeligt, at vi har særlige regler, der gælder for unge," siger anklageren.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig