18-årig hyldes for heltedåd i Nyhavn

16/10/20 07:04

Christian Granhøj Skouboe

18-årige Henrik hyldes nu. Foto: Hovedstadens Beredskab
En 18-årig traf en hurtig beslutning, der formentlig reddede en syv årigs liv.

Hovedstadens Beredskab har delt en dramatisk historie på Facebook. Heldigvis endte historien lykkeligt, men det kunne være gået helt galt.

Historien tager sin begyndelse torsdag aften. Aftenen skulle have været en hyggelig, men udviklede sig istedet noget dramatisk for 18-årige Henrik og hans kæreste.  

Henrik og hans kæreste sidder og spiser i Nyhavn i København, da han hører råb om hjælp. Han finder hurtigt ud af, at der er tale om råb fra en mor, hvis 7-årige datter ligger i det kolde vand.

Hopper i vandet

"Da jeg kommer over og ser pigen i vandet, er jeg klar over det skal gå stærkt," fortæller Henrik, der udover at gå på HF, også er frivillig og tidligere brandkadet i ungdomsbrandkorpset i Hovedstadens Beredskab. Han er altså ikke helt ubekendt med nødsituationer, men træffer alligevel en resolut beslutning på et splitsekund.

"Jeg har kun et i tankerne, ned i vandet og få fat på hende," siger Henrik, der sætter handling bag tanke og hopper i det oktober-kolde havnevand. 

Efter en kort bjærgning, er pigen og Henrik tilbage på kajen i Nyhavn, begge våde og kolde, men ellers uskadte. Pigen blev efter Henriks redning, tilset af ambulanceredere og akutlæge på stedet, fortæller Hovedstadens Beredskab. 

Indsatslederen for netop beredskabet roser den unge mands hurtige handling. 

"Der er ingen tvivl om at Henrik har ydet en forbilledlig redningsindsats." Siger Tim Ole Simonsen, indsatsleder ved Hovedstadens Beredskab. "Et barn der ligger i vandet er i livsfare, sekunderne tæller. Henrik har vist hvad en sand redningsmand er og fortjener stor ros for sin indsats."