19-årig mand skulle have en kokosnød og laks fra Føtex: Endte med at betale alt for meget

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 19-årige dreng kunne have sluppet noget billigere.

Mest læste i dag

I takt med at priserne på dagligvarer i Danmark er strøget til vejr, så er butikstyverierne og et fænomen, der er steget markant.

Dette fænomen manifesterede sig senest mandag aften, da en 19-årig mand fra Ikast blev sigtet for butikstyveri i Føtex på Bredgade i Herning.

Dog var tyveriet en anelse usædvanligt.

Det skriver Herning Folkeblad.

Den 19-årige tyveknægt havde nemlig forsøgt at smugle to alternative tyvekoster, en kokosnød og noget varmrøget laks, ud af butikken.

Den unge mand blev dog stoppet af varehusets personale klokken 17.52, hvor han altså var blevet taget på fersk gerning med varerne på sig.

Bemærkelsesværdigt nok beløb værdien af de stjålne varer sig blot til 65 kroner. 

Butikken måtte tilkalde politiet for at holde butikstyven tilbage, og han står nu overfor en bøde, der er mange gange større end det beløb, han skulle have betalt for de to varer, som følge af hans handlinger.

Stigende tendens

I første kvartal 2023 blev der anmeldt 5.960 butikstyverier, når der er korrigeret for sæsonudsving. 

Dette svarer til en stigning på 9 pct. i forhold til fjerde kvartal 2022, skriver Danmarks Statistik på deres hjemmeside

De mange butikstyverier har også været til at mærke for de danske dagligvareforretninger, og der er gjort flere tiltag for at forhindre det stigende problem.

Dette fænomen kan være et symptom på øget økonomisk pres og desperation blandt visse grupper af samfundet. 

Derfor er det værd at overveje, hvordan samfundet kan reagere for at afhjælpe denne problematik og mindske incitamentet for butikstyverier.

Anbefalet til dig