19-årig mand tog skarpladt haglgevær med i REMA 1000: Nu er han tiltalt

18/07/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Der har været flere uhyggelige teorier om, hvad den 19-årige havde i sinde.

Mest læste i dag

Den 21. august sidste år trådte en psykisk syg mand ind i Rema 100 i Hareskovby i Nordsjælland. 

Her var han bevæbnet skarpladt haglgevær, fem knive, et baseballbat og en økse.

Sagen er indtil videre blevet behandlet under jordens overflade, men nu har det set dagens lys, at anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi nu har rejst tiltale mod manden. Det vides dog endnu ikke, hvad manden er sigtet for, da sagen foregår bag dobbeltlukkede døre.

Det skriver B.T.

Mette Frederiksen har flere gange handlet i netop den Rema 1000-butik, hvor manden mødte bevæbnet op, men politiet har over for B.T. afkræftet teorien om, at den danske statsminister har været mandens mål.

Kort efter episoden i Rema 1000 erfarede B.T., at politiet havde mistænkt manden for at ville begå et masseskyderi, men det er aldrig blevet bekræftet.

Sagen mod den 19-årige mand skal behandles i Retten i Lyngby. 

Anklagemyndigheden ønsker ikke at få manden straffet, står det skrevet i anklageskriftet. 

I skrivende stund befinder manden sig på psykiatrisk afdeling. Her mener anklagemyndigheden til gengæld, at han skal anbringes i op til fem år.

Personer, der anses for at være utilregnelige på grund af for eksempel sindssygdom i gerningsøjeblikket, kan ikke straffes i dansk ret, hvorfor den 19-årige mand ikke kan komme i fængsel.

I stedet kan de få en anbringelsesdom, som også berøver den dømtes frihed. Her vil vedkommende dog være indlagt og modtage behandling i modsætning til en almindelig fængselsstraf.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale om ‘overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder’.

Anbefalet til dig