19-årig stolede fejlagtigt på sine 'venner': Risikerer nu dødsstraf

10/04/2023

Ida Hansson

Foto: Privat/Public Relations of the Bali Police
Snart vil den 19-årige pige blive informeret om, hvorvidt hun skal henrettes eller ej.

Mest læste i dag

Beslutningen, som bogstaveligt talt betyder forskellen mellem liv og død. For senere i denne måned vil en blot 19-årig få at vide, hvorvidt hun skal henrettes.

Således har 19-årige Manuela Vitoria de Araujo Farias siddet i fængsel i tre måneder, efter at hun blev anholdt i lufthavnen tilbage i januar måned.

Og allerede inden, at beslutningen er blevet truffet og hun har modtaget sin straf i sagen, har den trukket overskrifter i det internationale.

Det skriver news.com.au.

Brasilianske Manuela Vitoria de Araujo Farias blev anholdt samt anklaget for indsmugling af stoffer, efter at toldere fandt tre kilo kokain i hendes kuffert efter hendes ankomst til Balis lufthavn 1. januar.

"Indsmuglingsforsøget blev forpurret af toldvæsenet i Balis lufthavn. Vi værdsætter deres arbejde," har ordensmagten meldt ud. 

Og lige så hurtigt, som hun blev fanget i lufthavnen, meddelte anklagemyndigheden, at man ville forsøge at lande den strengeste straf. På Bali er det henrettelse ved skydning.

Derimod mener den 19-årigs forsvarer, at hun bør blive frikendt - selvfølgelig - da hun angiveligt er blevet narret til at smugle stofferne af sine venner, som hun troede, hun kunne sætte sin lid til.

Foto: Public Relations of the Bali Police

Selv fortæller den 19-årige, at hun blev overtalt til at rejse til Bali af selv samme "venner", fordi de ville betale for hendes surflektioner. 

Personerne skulle videre have udnyttet hendes syge mor som overtalelsesmetode, idet de sagde, at der var et tempel, hvor Manuela kunne bede for hende.

Ifølge Farias' advokater blev hendes mor ramt af et slagtilfælde og havde til hensigt at blive helbredt ved buddhistiske bønner.

Men én ting er sikker - bliver den 19-årige kvinde kendt skyldig i tiltalen, risikerer hun altså dødsstraf.

Det er heller ikke uset, at narkosmuglere idømmes lange fængselsstraffe – ofte livsvarigt – hvis man undgår dødsstraf på Bali.