2 mennesker dræbt i skovbrand: Over 1000 mennesker evakueret

06/09/2022

Naja Radik

Foto: Neal Waters/EPA/Ritzau Scanpix
En skovbrand i det nordlige Californien har dræbt to mennesker og tvunget mere end tusind indbyggere til at lade sig evakuere.

Mest læste i dag

Skovbranden rev gennem det lille landsbysamfund Weed, hvor myndighederne rapporterede, at det forårsagede to dødsfald. 

“Vi har mistet to personer til denne brand. Der er ingen nem måde at sige det på,” sagde Sheriffen i Siskiyou County Jeremiah LaRue på et borgermøde søndag aften. 

De to rapporterede dødsfald var begge voksne kvinder på henholdsvis 66 år og 73 år. 

Begge blev fundet af redningsmandskabet i Weed. 

Mere end hundrede bygninger blev ødelagt i Weed, og omkring tusind mennesker er stadig under en tvungen evakuerings ordre. 

Cal Fire har bekræftet tre skader fra branden, men ingen savnede personer er blevet rapporteret. 

Branden var omkring 40 procent inddæmmet mandag. 

Myndighederne begyndte at ophæve evakuerings ordrer mandag morgen, men beboerne er stadig afskåret fra at vende tilbage til deres hjem i mange dele af Weed.

Branden er en af to brande, der i øjeblikket brænder tæt på hinanden i Siskiyou County. 

Den anden brand der startede fredag, voksede sig endnu større søndag og tvang omkring 300 mennesker til at lade sig evakuere. 

Branden brænder i et meget mindre befolket område, men myndighederne er fortsat bekymrede for, at Californiens hedebølge og tørkeforhold kan forværre begge brande. 

“I dag begyndte en periode med varmere og tørt vejr, der forventes at vare til og med tirsdag i området,” skriver Cal Fire i en rapport.

Hedebølgen på vestkysten forventes at fortsætte, mens Californien går ind i det, der typisk er de farligste måneder af sin skovbrand sæson. 

Skovbrande har allerede ødelagt dele af staten i år. 

I juli blev mere end 6000 mennesker evakueret fra Mariposa County, da en eksplosiv skovbrand antændte nær Yosemite National Park. Det skriver Metro.

Anbefalet til dig