20-årig kvinde død under protester: Blev skudt 6 gange af iranske sikkerhedsstyrker

Af: Ida Hansson

|

27/09/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Protesterne blev udløst af den 22-årige Mahsa Aminis død, der blev slået ihjel af landets sædelighedspoliti og anklaget for at overtræde Irans strenge hijab-love.

Mest læste i dag

En 20-årig kvinde er blevet skudt og dræbt af iranske sikkerhedsstyrker, da protester om kvinders rettigheder raser over hele landet.

Hadis Najafi - der af sin familie er blevet beskrevet som en ung kvinde, der elskede at synge og danse - gik på gaden for at deltage i en protest mod sit lands strenge hijab-love.

Hun døde efter at være blevet ramt af seks skud, da en bølge af skud ramte hende, da hun forberedte sig på at deltage i en demonstration i Karaji. Det skriver Mirror.

Den unge kvinde, som er fremtrædende på TikTok og Instagram, blev angiveligt ramt i brystet, ansigtet, hånden og halsen med kugler affyret vilkårligt af sikkerhedsmyndigheder.

En video viser, at Hadis Najafi forbereder sig på at deltage i demonstrationen, hvor hun binder sit blonde hår tilbage til en hestehale.

Hun er ikke iført hijab og har ingen våben eller plakater.

Irans politi og sikkerhedsstyrker iscenesætter en brutal undertrykkelse af de landsdækkende protester.

Hadis Najafi blev bragt til Ghaem Hospital, hvor hun senere blev erklæret død af sine skader.

Dette blev understøttet, da hendes lægejournaler blev hacket fra hospitalet, som bekræftede, at hun døde efter at have lidt af hævelse af hjernen.

Protesterne blev udløst af den 22-årige Mahsa Aminis død, som blev slået ihjel af landets sædelighedspoliti og anklaget for at overtræde Irans strenge hijab-love.

Mahsa Aminis blev beslaglagt af Irans moralpoliti i Teheran og døde tilsyneladende efter ar brutal vold efterlod hende med alvorlige hovedskader.

Iranske embedsmænd hævdede senere, at hun fik et epileptisk anfald. Noget hendes familie benægter på det kraftigste.

Mahsas minis død førte til et internationalt ramaskrig af protester med voldelige demonstrationer over hele Iran.

Anbefalet til dig