200.000 danskere får dyr regning: Kommer én gang i måneden det næste halve år

30/12/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det bliver dyrere at leve for 200.000 danskere.

Mest læste i dag

Omkring 200.000 danske husejere med Kort Rente-lån har nu modtaget en betydelig regning for den kommende periode, hvilket markerer en historisk højde i renteniveauet siden produktets introduktion i 2013.

Regningen, der kommer i form af en stigning på Kort Rente-lånet, betyder, at renten overgår 4 procent det næste halve år, hvilket gør det til det dyreste rentetilpasningslån nogensinde.

Det skriver EuroInvestor.

Ifølge Finans har denne betydelige stigning i renten ført til økonomisk pres på de berørte boligejere. Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker hos Nordea Kredit, udtalte følgende til Finans:

"Mange boligejere er derfor nødt til at reducere deres forbrug og leve for færre penge, end de er vant til."

Den økonomiske belastning, som disse ændringer medfører, er tydelig. For et Kort Rente-lån på 1 million danske kroner med afdrag, kan månedlige omkostninger efter skat ligge mellem 4.180 kroner og 4.250 kroner, afhængigt af lånetidspunktet.

For et tilsvarende afdragsfrit lån, vil ydelsen efter skat være omkring 2.930 kroner månedligt. Dette scenarie understreger den finansielle udfordring, som mange danskere står overfor i det nuværende økonomiske 'klima'.

Tidligere på ugen gav Lise Nytoft Bergman fra Nordea Kredit også indsigt i, hvilke lånetyper der aktuelt er de mest økonomisk fordelagtige. Disse oplysninger er især værdifulde i en tid, hvor mange danskere skal træffe vigtige beslutninger omkring deres boligfinansiering under skiftende økonomiske forhold.

Med den stigende rente og de økonomiske udfordringer, det medfører, står 200.00 danskere over for muligvis at skulle justere deres økonomiske planlægning for at kunne betale den dyre 'regning', de skal betale én gang om måneden de næste seks måneder.

Anbefalet til dig