200.000 danskere kan glæde sig til at spare penge

18/9/20 07:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock.com
Nu er der godt nyt til 200.000 danskere.

En aftale, indgået af alle Folketingets partier pånær Nye Borgerlige, kommer nu omkring 200.000 danskere til gode. Klimaaftalen betyder, at virksomheder og private boligejere, der bruger el-varme, når de opvarmer deres bolig. Det fortæller Mette Lund Hansen, der er direktør i BDO Danmark, i nyhedsbrevet ved navn Depechen.

Det er en afgiftsnedsættelse, der kommer til at spare penge for boligejerne, fortæller direktøren. 

"Private betaler i øjeblikket en afgift på 1,115 kr. pr. kWh inkl. moms, men for forbrug ud over 4.000 kWh pr. år betales kun en afgift på 0,2625 kr. pr. kWh inkl. moms. Sidstnævnte afgift nedsættes fra nytår til 0,01 kr. – altså 1 øre – pr. kWh inkl. moms," skriver direktør Mette Lund Hansen.  

Så meget kommer private til at spare

I nyhedsbrevet roser direktøren den indgåede klimaaftale, som i BDOs øjne vil gøre noget godt for både de virksomheder og private, der omfattes af den. 

"I vores øjne er ændringen et kæmpe fremskridt, fordi den vil give virksomhederne en mærkbar administrativ lettelse. Men også en lettelse hos Skattestyrelsen, som ikke længere skal bruge kontrolressourcer på at undersøge, hvad elektriciteten bruges til. Der bliver også færre klagesager ved Landsskatteretten," skriver Mette Lund Hansen om klimaaftalen, der blev indgået i juni. 

Samtidig sætter hun ord på, hvor meget BDO anslår, at private cirka kan se frem til at spare årligt. Og det er ikke småpenge. 

"I et hus med elvarme, hvor det samlede årlige strømforbrug udgør fx 18.000 kWh, vil det give en besparelse på lige over 3.500 kr. årligt."