21-årig stukket 15 gange med kniv i SuperBrugsen: Nu er der chokerende nyt om gerningsmændene

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Anklagemyndigheden har en opfattelse om de tiltalte.

Mest læste i dag

En kold januaraften sidste år blev skuepladsen for et skræmmende kapitel i Københavns kriminelle underverden, da en voldelig konfrontation mellem bandemedlemmer og en ung mand eskalerede inde i en travl SuperBrugsen på Nørrebrogade.

Syv unge mænd, nu tiltalt for drabsforsøg, menes at være en del af banden Loyal To Familia (LTF), og deres handlinger har kastet lange skygger over det lokale samfund.

Det skriver B.T.

Konflikten, der førte til den næsten fatale episode, begyndte foran en frisørbutik og kulminerede inden for supermarkedets vægge. En 21-årig mand blev jagtet og brutalt angrebet, hvilket resulterede i, at han blev stukket 15 gange med kniv. Den unge mand kæmpede for sit liv og overlevede mirakuløst et hjertestop forårsaget af overfaldet. En 23-årig tilfældig kunde i butikken blev også stukket, da han forsøgte at intervenere, hvilket viser den rå vold, som pludselig kunne bryde ud i hverdagens omgivelser.

Anklagemyndigheden har med stærk overbevisning rejst tiltale mod de syv unge mænd for deres deltagelse i dette voldelige overfald, som er blevet kategoriseret som et led i en længerevarende bandekonflikt. Med anvendelsen af den såkaldte bandeparagraf, som tillader dobbeltstraf for kriminalitet begået som del af bandevirksomhed, understreger retssystemet alvoren i sagen.

Overvågningsbilleder fra SuperBrugsen og nærliggende kameraer har været afgørende for efterforskningen og har givet politiet og anklagemyndigheden et klart billede af de tiltaltes bevægelser og handlinger den aften. En 11 minutters lang video, som blev vist i retten, har yderligere belyst det dramatiske forløb af begivenhederne, der udfoldede sig den skæbnesvangre aften.

Udover fængselsstraf har anklagemyndigheden også foreslået, at seks af de tiltalte skal fratages deres danske indfødsret og udvises fra Danmark. Dette skridt signalerer en skarp holdning fra retsvæsenets side mod bandekriminalitet og dens konsekvenser for samfundet.

Med tre dommere og seks nævninger ved roret er Københavns Byret sat til at afgøre skæbnen for de tiltalte i en sag, der har rystet byens borgere og sat fokus på bandevoldens indvirkning på almindelige menneskers liv.

Anbefalet til dig