22-årig fodboldfan havde maskeret sig under slagsmål: Nu får han sin straf

Af: Mie M.B

|

02/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udover den 22-årige er også en 19-årig blevet tildelt straf i sagen

Lige nu læser andre også

I kølvandet på et voldsomt sammenstød mellem fodboldfans fra Brøndby og FC København før et derby i maj sidste år, har retsvæsenet nu taget hånd om sagen. En 22-årig mand fra København er blevet den seneste, der har modtaget en dom for sin involvering i urolighederne, idømt 40 dages fængsel for at have maskeret sig under slagsmålet. Det skriver Ekstra Bladet.

Københavns Vestegns Politi har offentliggjort nyheden i en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at den dømte tidligere har været straffet for lignende forseelser. "Den tiltalte var tidligere idømt en fængselsstraf for tilsvarende uroligheder, og det indgik som en skærpende omstændighed for strafudmålingen i denne sag," udtaler Pierre Nydal, specialanklager ved anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Den 22-årige erkendte delvis sin skyld og accepterede dommen uden yderligere indsigelser. Denne dom markerer den anden af i alt 18 tiltaler, der er rejst i forbindelse med de nævnte uroligheder, som involverede fans fra de to største fodboldklubber i hovedstadsområdet.

Ydermere har 15 af de tiltalte, herunder en tidligere dømt 19-årig fra Vallensbæk, modtaget karantæner, der forhindrer dem i at deltage i eller overvære en bred vifte af fodboldkampe. Disse forbud strækker sig over to år og omfatter landskampe, UEFA-kampe samt kampe i Superligaen, Nordicbet Ligaen og anden division i Danmark.

Anbefalet til dig