24-årig kvinde drukner på tragisk vis: Forfærdede seere så med på Facebook Livestream

24/08/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
24-årige Hellen Nyabuto, druknede på tragisk vis mens hun streamede live på Facebook.

Mest læste i dag

En ung kvinde, der druknede i en swimmingpool på et hotel, streamede uforvarende den tragiske hændelse på en Facebook livestream. 

24-årige Hellen Nyabuto, døde efter at hun kom i vanskeligheder i en swimmingpool, mens hun boede på Key Motel i Chatsworth, Ontario den 19. august. 

En nu slettet video, taget fra livestreamen, viser hende smile og snakke med seerne fra den lave ende af poolen, før hændelsen udfoldede sig foran forfærdede seere, rapporterer The Mirror

Hellen, der arbejdede som sygeplejerske, begyndte at kæmpe efter at have bevæget sig til den dybere ende af poolen, omkring tre minutter inde i videoen og kunne senere ikke ses på videoen, men hendes skrig om hjælp kunne tydeligt høres.

En frygtelig stilhed sænker sig derefter flere minutter inde, hvor kameraet blot viser den øde pool, indtil Hellen opdages af andre gæster på motellet flere timer senere. 

Hendes alt for tidlige død har knust venner og kære, både i Canada og i hendes hjemland Kenya, hvor det meste af hendes familie bor. 

I en kommentar til, hvordan hendes bortgang ville påvirke dem, sagde den nære ven Alfonce Nyamwaya: 

“Hellen var forsørgeren derhjemme for sin familie. Hun har støttet dem, og det har efterladt et stort hul.”

“Vi har brug for bønner. Vi har brug for økonomisk støtte.” 

Han appellerede desuden til brugere af de sociale medier, om ikke at dele optagelserne, mens han bad andre tilbage i Kenya om, at stoppe med at sprede rygter om, at hendes død var mistænkelig, og kommenterede: 

“Lad familien sørge i fred. Lad Hellen hvile. Det var et uheld.” 

En udtalelse fra Ontario Provincial Police til lokale medier bekræftede, at en kvinde var død ved en pool i Chatsworth og tilføjede, at efterforskere var blevet gjort opmærksomme på videoen, der florerede online. 

Der var siden truffet foranstaltninger for at få optagelserne fjernet, og videoen blev senere fjernet fra Facebook. 

Hellens lig blev tilbageholdt, mens hendes familie træffer en beslutning om, hvorvidt hun skal hjemsendes. 

En gruppe nære slægtninge forsøger nu at indsamle 50.000 dollars (cirka 373.000 danske kroner, red.) for at få hende bragt hjem.

Anbefalet til dig