25-årig dansk mand død i Ukraine

29/4/22 06:10

Henrik Rothenbücher

Den danske mand figuerer ikke på dette billede fra krigen i Ukraine. Foto: Umit Bektas/Reuters/Ritzau Scanpix
En ung dansk mand har mistet livet i Ukraine.

En dansk soldat på blot 25 år har mistet livet i Ukraine. Han var rejst til det krigshærgede land for at kæmpe på den ukrainske side som en del af den ukrainske fremmedlegion.

Angiveligt blev den danske mand dræbt i forbindelse med et angreb i byen Mykolajiv for to dage siden. Det oplyser korrespondent Rasmus Tantholdt til TV 2.

"Vi kan nu bekræfte fra flere af hinanden uafhængige kilder - også fra kilder, der har kæmpet sammen med danskeren - at han altså er afgået ved døden. Der er også flere andre udlændinge, der er blevet dræbt ved angrebet i Mykolajiv," fortæller Tantholdt.

Sky News kan desuden bekræfte Tantholdts udtalelse om, at også andre udenlandske soldater har mistet livet i Mykolajiv. Det britiske medie skriver nemlig, at en brite fra fremmedlegionen også er dræbt, mens en anden brite er meldt savnet.

Det har dog ikke været muligt at bekræfte, hvorvidt disse to hændelser også er forbundet til det angreb, der fandt sted på byen Mykolajiv, der er ligger i den sydlige del af Ukraine, og har været hærget af intense kampe på det seneste.

Rasmus Tantholdt fortæller også, at liget af den 25-årige mand er i russisk varetægt. Familien til den afdøde soldat er blevet kontaktet og underrettet af hans delingsfører i Ukraine.

Udenrigsministeriet har dog endnu ikke kunne bekræfte, at der er en dansk statsborger, der skulle være omkommet i Ukraine. Det oplyser de over for B.T.