3.500 nægtes adgang til OL: Terrortrussel

Af: Kasper Rud

|

16/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mange samlede mennesker i Paris' gader den kommende tid vækker en mindre bekymring.

Lige nu læser andre også

Den franske hovedstad huser inden længe dette år Olympiske Lege.

Der er dog en mindre risiko for, at man ikke får adgang til Paris' gader.

Med OL i Paris lige om hjørnet, er sikkerhedsmyndighederne i Frankrig travlt beskæftiget med at sikre, at kun de rette personer får adgang til begivenheden.

Ifølge Aftonbladet har omkring 770.000 personer ansøgt om adgang, men ikke alle er blevet godkendt. Cirka 3.500 ansøgere er blevet nægtet adgang, da de vurderes at udgøre en trussel mod Frankrig, oplyser indenrigsminister Gérald Darmanin.

Det er et massivt arbejde, der kræves for at sikre, at alt forløber fredeligt under OL. Inden legene begynder, skal en million personer, herunder atleter, trænere, journalister, frivillige og sikkerhedsvagter, godkendes. For at håndtere sikkerhedstruslerne vil Frankrig indsætte 45.000 politibetjente samt elitesoldater.

Den franske befolkning deler myndighedernes bekymringer. En undersøgelse viser, at 80 procent af befolkningen frygter terrorhandlinger under OL. Denne frygt understreger behovet for de omfattende sikkerhedsforanstaltninger.

Sikkerhedsmyndighederne har en enorm opgave foran sig med at sikre, at alle deltagere og tilskuere kan nyde sportsbegivenheden uden frygt. Med den store indsats håber myndighederne at afværge eventuelle trusler og sikre en tryg og sikker OL-oplevelse for alle.

OL begynder fredag d. 26 juli 2024 og slutter søndag d. 11 august 2024.

Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark sender i alt 123 atleter og 12 reserver fordelt på 20 sportsgrene af sted til Paris. OL-holdet består af 75 kvinder og 60 mænd.

Se hele deltagerlisten her.

Anbefalet til dig