3 milliarder lønkroner på vej til disse danskere, men...

27/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Jublen kan ikke helt bryde ud endnu.

Mest læste i dag

Regeringen har meldt ud, at tre milliarder lønkroner skal deles ud til dem, der ‘passer på os’.

Mere konkret er der tale om sygeplejersker, sosu’er, pædagoger og fængselsbetjente, der kan finde på at få flere timer og/eller tage flere aften- og nattevagter.

Ifølge B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen, er der dog et lille ‘men’. Det ‘men’ går ud på, at regeringen skal passe på med at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

Det skriver B.T.

De mange lønkroner, som ovenstående erhverv kan se frem til at kunne putte i lommerne, skal findes ved at skære ned på bureaukratiet i både kommuner og regioner.

Af B.T.s artikel fremgår der et konkret eksempel, der lyder på, at man kunne afskedige en afdelingssygeplejerske, og at vedkommendes løn og arbejdsopgaver så skulle fordeles på resten af afdelingen mod at de tog flere timer og aften/nattevagter.

Hertil sættes der spørgsmålstegn ved, hvor meget ‘bedre’ dette egentlig er.

“Der er ikke noget nemmere end at sige, at man vil finde pengene ved at skære i overflødigt bureaukrati, for hvem kan være imod det. Kommunikativt lyder det godt. Det er bare meget svært i den virkelige verden”, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Flere forskellige regeringer har gennem de sidste mange år peget på, at dokumentationskravene skulle sænkes for sygeplejersker, sosu’er m.fl., og at der skulle bruges mere tid på kerneopgaven.

Noget der altså ikke er sket. Ifølge Joachim B. Olsen er det endda gået den forkerte vej. I forlængelse af dette peger han på, at regeringen er nødt til at organisere den offentlige sektor på en helt ny måde:

“Regeringen har også sagt, at den vil frisætte den offentlige sektor. Men indtil videre må vi bare konstatere, at regeringen slet ikke er kommet i gang med det arbejde endnu.”

Anbefalet til dig