3 oplagte destinationer til dykkerferien

11/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Livet under overfladen har altid haft en stærk tiltrækningskraft på mennesker. Foto: Pixabay
Er du også fascineret af livet under havoverfladen? Vil du gerne bruge din ferie i selskab med smukke koraller, betagende hajer og farvestrålende fisk i store stimer? Så får du her tre bud på, hvor dykkerferien kan gå hen.

Mest læste i dag

 

Smukke Bali byder på både dykning og snorkling 

Generelt har Bali rigtig meget at byde på, så hvis du gerne vil kombinere dykkerferien med afslapning, spændende kultur og lækker mad, er det den oplagte destination. Du kan finde de bedste rejser til Bali hos yaneeda.com, så du får den helt perfekte ferie til den populære ferieø. 

Ud over at der er rigtig gode dykkermuligheder på Bali, gælder det også, at snorkling på øen er særdeles god. Skal du afsted med familien eller en gruppe venner, hvor ikke alle har dykkercertifikat, er Bali således et godt valg, hvor alle kan være med. Selv fra havoverfladen er der gode muligheder for at få indblik i den forunderlige havverden. 

Generelt er der rigtig gode dykkermuligheder overalt i Indonesien, så det er bestemt en overvejelse værd at lade turen gå hertil. Kig for eksempel også forbi Gili-øerne nær Bali, hvis du vil opleve god snorkling. 

Egypten har en imponerende koncentration af fisk 

Hvis du gerne vil se fisk i hobetal, skal du drage til Egypten på dykkerferie. I Det Røde Hav findes der en af de højeste koncentrationer af fisk i hele verden, og du vil derfor også opleve at svømme i store stimer af fisk i alle regnbuens farver. 

Rigtig mange turister valfarter i forvejen til Sharm El Sheikh, og planlægger du en ferie hertil, bør du ikke snyde dig selv for et dykkereventyr eller to. Der er mange dykkerselskaber, der opererer i netop denne populære kystby, og hvis du søger et sted at tage dit dykkercertifikat, kan du gøre det her. 

Som regel er det sikkert at rejse til Sharm El Sheikh og andre turistbyer i Egypten. Inden du planlægger din ferie netop hertil, gør du imidlertid fortsat klogt i at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledninger, da indrejse i landet indimellem frarådes. 

Du finder spændende vrag overalt i Grækenland 

Er du til vragdykning, er Grækenland en oplagt dykkerdestination for dig. Her finder du et væld af spændende vrag, du kan drage på opdagelse i og omkring. Du kan finde vragdyk, der er mere eller mindre udfordrende, så uanset hvilket niveau du befinder dig på, kan du få lov til at udforske nogle af de mange sunkne skibe. 

Øen Leros er et særligt godt udgangspunkt for dig, der gerne vil vragdykke. I Anden Verdenskrig fandt et stort opgør mellem briterne og tyskerne sted omkring netop denne ø, og derfor er havbunden omkring øen i dag en kirkegård fyldt med både skibe og fly. 

Mange af vragene ligger på ca. 10 meters dybde, hvilket vil sige, at du kan udforske dem med ”blot” et Open Water-certifikat. Vil du opleve endnu mere, kan du også finde en del vrag på ca. 30 meters dybde, hvilket vil sige, at du har brug for et Advanced Open Water-certifikat for at kunne drage på eventyr her. 

 

Anbefalet til dig