300.000 danskere mangler at betale til dette: Kan blive rigtig dyrt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at have det på plads.

Lige nu læser andre også

300.000 danskere mangler at betale til noget, der er yderst vigtigt.

Gennemsnitsalderen for unge, der flytter hjemmefra, stiger, og de unge er typisk ikke opmærksomme på, at de skal have deres egen forsikring, når de er fyldt 21 år.

Hvert år flytter godt 90.000 unge hjemmefra, og netop nu er det højsæson for flytning op til studiestart. Forskellen fra tidligere er, at de i dag er ældre, når de flytter end tidligere, det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det skriver Købstædernes Forsikring i en pressemeddelelse.

I 2021 boede 42 pct. af de 21-årige hjemme, mens det kun gjorde sig gældende for 32 pct. af de 21-årige i 2011. Det kan have betydning, når det kommer til forsikringen, fortæller Morten Jepsen, der er underwritingdirektør hos Købstædernes Forsikring.

”De unge skal være opmærksomme på, at de hos de fleste selskaber ikke længere er dækket af deres forældres indboforsikring, hvis de er udeboende og over 21 år. Før i tiden flyttede de unge tidligere hjemmefra, og det gav altså et par år, hvor de fortsat var dækket af forældrenes forsikring.”

Interessen hos de unge kan være på et meget lille sted
Hver fjerde unge har ikke en ulykkesforsikring, mens hver femte mangler indboforsikringen (Forsikring & Pension 2022) – i alt 300.000 unge er uforsikrede i forhold til indbo. Ifølge Morten Jepsen er det ikke overraskende, at de unge ikke prioriterer forsikringen.

”Så længe de unge bor hjemme, står forældrene for forsikringen. Og forsikring er typisk ikke det foretrukne emne rundt om spisebordet, som desværre resulterer i, at de unge enten overser nødvendigheden eller aktivt vælger det fra, fordi de underkender vigtigheden. Det kan blive rigtigt dyrt, når den unge oplever at få stjålet sin cykel, eller fx ved et uheld ødelægger en vens indbo.”

Tal med jeres børn om de kedelige, men vigtige emner
Med det fortsat høje antal unge, der ikke har en forsikring, er det tydeligt, at ingen endnu har knækket koden til at få alle unge med på vognen. Ifølge Morten Jepsen har forsikringsselskaberne et ansvar lige så vel som forældrene kan være en hjælp:

”Det er klart, at vi som branche skal blive bedre til at tale de unges sprog og udvikle produkter, der passer til dem. Derudover er det også vigtigt, at forældrene tænker over, hvordan de kan tale med deres børn om forsikring og hjælpe dem til at få den rigtige dækning.”

Når interessen svigter, er der risiko for at være dækket forkert
Med den manglende interesse for forsikring blandt de unge oplever Købstædernes Forsikring også ofte, at nogle af de unge, som faktisk har en forsikring, er dækket forkert.

”Vi oplever fra tid til anden at få opkald fra unge, som ved, at venindens forsikring er billigere. Og her finder vi indimellem ud af, at de unge i overgangen fra forældrenes forsikring ikke har fået tilpasset forsikringen til deres egen situation. Det kan betyde, at de er overdækket og betaler en dyrere pris end nødvendigt, så der er mange gode grunde til at interessere sig for forsikring,” forklarer Morten Jepsen. 

Anbefalet til dig