30.000 har skrevet under på kattelov – det kommer den til at betyde

08/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto at en kat
Det har længe været til debat, om der skulle være en kattelov. Faktisk siden starten af årtusindeskiftet. Nu har 30.000 skrevet under på, at der skal komme en lov.

Mest læste i dag

Der skal komme færre katte på internaterne det er blandt andet formålet med katteloven, som mange håber snart bliver en realitet.

Katte skal registreres

Der er på nuværende tidspunkt ingen lovgivning for katte. Det vil Dyrenes Beskyttelse gøre noget ved. Derfor har de i gangsat en underskriftindsamling, som på nuværende tidspunkt har 30.000 underskrifter på siden kattelovnu.dk. Kattelovgivningen skal gøre det lovpligtigt for katteejere at chippe eller øremærke deres katte.

En kattelov vil gøre det dyrere at anskaffe sig en kat, for hvor man før kunne få den gratis vil man med den nye kattelov skulle af med 2000-3000 hvis den skal steriliseres, øremærketatoveres og vaccineres. Det vil måske få folk til at tænke ekstra inden de anskaffer sig en kat.

”Danmarks mest udbredte familiedyr skal også være beskyttede. Derfor mener vi, at det skal være lovpligtigt, at katten skal være mærket eller registreret,” fortæller familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse Jens Jokumsen til DR. https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/katten-skal-ikke-laengere-vaere-sin-egen-herre-30000-har-skrevet-under

Anderledes lovgivning for hunde

Der er ikke nogen lov der siger at katte skal registreres. Selvom det har været lovpligtigt for hunde siden 1991. Også landbrugsdyr skal være registrerede – men altså ikke katte.

I lande som Frankrig, Belgien og Østrig har allerede en lovgivning på området, som gør det lovpligtigt at registrere sin kat.

”En lovgivning vil gøre, at ejerne vil tage mere ansvar for deres katte,” siger Jens Jokumsen til DR.

 

Anbefalet til dig