300.000 danskere får ekstraregning: Så meget mere skal de af med

Nyheder
3000.0000 skal til lommerne og finde ekstra penge frem. Foto: Shutterstock
Tusindsvis af danskere kan se frem til en solid ekstraregning.

Mest læste i dag

Nu skal en lang række danskere til pungen og finde nogle ekstra penge frem.

I dag står det nemlig klart, at hele 300.000 fjernvarmekunder får en ekstraregning, som hviler på et ganske besynderligt grundlag. Det er coronavirus og blæsevejr, der er skyld i, at de nu skal af med ekstra penge. 

Årsagen er dybest set, at elprisen bestemmer prisen for fjernvarme. Men når man producerer fjernvarme og el af halm, affald og træpiller. Det er lige præcis, hvad man gør i Aarhus, hvor 300.000 kunder nu kan se frem til en ekstraregning.

Det fortæller Aarhus Stiftstidende

Så stor bliver ekstraregningen

Salget af el er altså med til at holde varmeprisen nede. Fjernvarmen og el fremstilles nemlig af halm og affald på Studstrupværket og af træpiller i Lisbjerg. 

Netop i år er der dog to problemer med den tilgang. Først og fremmest har det blæst meget. Det er sådan set ikke unormalt for Danmark, men det betyder, at priserne på strøm rasler ned, da vindmøllerne har godt gang i produktionen. Derudover har coronaens ændringer i vores hverdag gjort, at elforbruger er faldet. Det betyder, at de priser, som energiproducenterne kan sælge deres el til, er lavere. 

Pengene skal hentes et sted. Derfor skrues varmeprisen op. Det fortæller direktøren i AffaldVarme til avisen. Overfor Aarhus Stiftstidende bekræfter direktør Bjarne Munk Jensen, at prisen forventes at stige med syv procent i resten af året. 
 

 

 

Anbefalet til dig