Begrundet mistanke: 32-årig fængsles for Emilie Meng-drab

17/05/2023

Mathias Busekist

Foto: Privat
Sigtede fængslet på begrundet mistanke i sagen om Emilie Meng.

Mest læste i dag

Det er nu flere år siden, at Emilie Meng uretmæssigt fik frarøvet livet, da hun en julinat gik hjem fra Korsør Station tilbage i 2016.

Siden da har danskerne - og ikke mindst familien - længtes efter retfærdighed. En håb, som måske blomstrer til realitet.

I hvert fald blev der under dagens retsmøde, hvor en 32-årig mand, der står sigtet for drabet på Emilie Meng for knap syv år siden, afsløret horrible detaljer om, hvordan man mener, at 17-årige Emilie mistede livet.

Derfor lød udfaldet, at der var begrundet mistanke om, at han er skyldig i drab, frihedsberøvelse samt voldtægt af Emilie.

Her blev blandt andet det faktum, at sigtede var ejer af en sølvgrå Hyundai i30, som ud fra videomateriale menes at være anvendt til bortførelsen, fremhævet.

Derudover blev nogle køb foretaget i Harald Nyborg, kortoplysninger, der placerer ham i området omkring gerningstidspunktet, noget video fundet på hans computer, og vigtigst af alt nogle fund, der er blevet gjort på den 32-åriges bopæl under ransagningen, herunder DNA-spor, nævnt.

Beviserne havde hver og én afgørende betydning for, at den 32-årige fortsat vil blive varetægtsfængslet.

Den 32-årige mand, som i forvejen er sigtet og varetægtsfængslet for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige tilbage i april 2023, nægter sig skyldig i de nye, alvorlige anklager.

Hvad det er for fund på hans computer, hvad det er for et indkøb i Harald Nyborg, og hvad det er for øvrige detaljer, som dommeren henviser til i sin kendelse, er ikke offentlig kendt, da den største del af retsmødet fandt sted for lukkede døre.