32-årig mand sigtet i tredje sag: Nu bliver tavsheden brudt

10/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Privat
En ny udtalelse er blevet delt med offentligheden

Mest læste i dag

Det kom som et chok for mange, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stillede op til pressemøde for to uger siden, for at give offentligheden et indblik i sagen om den 32-årige mand, der er tiltalt i hele tre sager.

Ikke alene blev manden sigtet i bortførslen af en 13-årig pige fra Vestsjælland, men der faldt også sigtelser om drabet på Emilie Meng, og et knivoverfald mod en 15-årig pige på Sorø Gymnastikefterskole i november 2022.

Men det var ikke blot den danske befolkning, der fik den chokerende udmelding. Det selv samme gjorde lærere og elever på den førnævnte gymnastikefterskole, der involverede den tredje sag.

Nu kan skolens forstander, Karsten Haim, fortælle Ekstra Bladet, at politiet havde givet et lille hint til skolen inden pressemødet.

– Jeg blev ringet op af politiet cirka fem minutter før pressemødet, hvor de sagde, at jeg skulle huske at se nyhederne og være klar til, at medierne nok ville kontakte os. Jeg synes, det var en OK måde at gøre det på, udtaler Haim til mediet, og forklarer hvordan nyheden blev bragt til eleverne på skolen.

- Eleverne spiste frokost på det tidspunkt, og bagefter samlede vi dem, hvor vores psykoterapeut også var med. Reelt var der ikke den store utryghed. De fleste var mere lettede. Nu så det ud, som om der kunne komme en afklaring.

Politiets forudsigelse om mediernes interesse i skolen viste sig at holde stik. Forstanderen forklarer, hvordan skolen blev kontaktet af journalister på mail og telefon.

– Langt de fleste opførte sig pænt. Men der var nogle pressefolk, der ikke opførte sig særlig pænt, og som gik over stregen for at komme først og få den bedste historie. Når man prøver at få fat i elever og andet personale på skolen, det synes jeg ikke er i orden. Det er skolen, der udtaler sig, og ikke den enkelte elev, slutter forstanderen af.

Den tiltalte valgte i går frivilligt at forlænge sin varetægtsfængsling.