330.000 kunder skal betale mere: Her træder ny prismodel i kraft

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mange kunder har fået lidt tid til at vænne sig til tanken.

Mest læste i dag

Stort set alt er blevet dyrere over de seneste år, og nu har endnu en prisstigning set dagens lys.

Dog omfatter den ikke alle danskere, og den forventes først at træde i kraft 1. januar 2025.

De danskere, der dog er omfattet af de kommende prisstigninger er de 330.000 kunder hos Evida, der har forsyner både virksomheder og private gaskunder med natur- og biogas.

Det ser ud til at kunderne skal lange flere håndører over disken inden længe, da der netop er annonceret ændringer i sin prismodel.

Det vil påvirke kunder i hovedstadsområdet samt i Nord- og Midtjylland med markante prisstigninger.

Sådan skriver B.T.

Ifølge en rapport fra Finans vil Evidas nye prismodel ændre den måde, som kunder betaler for gas.

Når den nye model træder i kraft, skal kunderne betale for faste omkostninger gennem en systemtarif, så regningen fremover ikke kommer til at hænge sammen med det egentlige forbrug.

Sune Holm, der er driftsdirektør hos Evida, forklarer til Finans, at ændringen er nødvendig for at spejle de reelle omkostninger i et forandrende gassystem, der er påvirket af den grønne omstilling:

"Det handler om, at tarifsystemet skal afspejle de omkostninger, der er. Den grønne omstilling gør, at gassystemet er i forandring. Hvis vi ikke ændrer noget, vil der kunne opstå en situation, hvor fordelingen af omkostningerne mellem gaskunderne bliver unfair", siger han.

Det er endnu ikke klart, hvordan prisændringen konkret vil påvirke den enkelte kunde økonomisk.

Et sikkert faktum er, at Evida fremover vil ensrette tarifferne på tværs af hele landet, hvilket er en afvigelse fra den tidligere praksis med landsdels-opdelte tariffer.

Evida-kunder har allerede fra 1. januar i år oplevet en gennemsnitlig stigning i deres årlige gasopkrævning på 1.734 kroner, og næste gang der tages hul på et nyt år, forventes den nye prismodel at træde i kraft.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig