Rocker fra 'Den sorte svane' har stået bag offentlige byggerier for millioner

Af: Lucas Andreas

|

11/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Også Amira Smajic var involveret ved et tilfælde.

Mest læste i dag

Fasar Abra var en helt central figur i TV 2's dokumentar "Den Sorte Svane", hvor hans indrømmelser såvel som hans interessante personlighed tiltrak ham stor opmærksomhed i både medier og folkemunde.

Fagbladet 3F kan nu afsløre, at Fasar i de seneste år været involveret i flere store byggeprojekter i Danmark.

Fasar Abra og malermesteren Peter Bodilsen har gennem årene samarbejdet om en række byggeprojekter, herunder offentlige kontrakter.

Ifølge Fagbladet 3F har de to entreprenører vundet kontrakter på betydningsfulde bygninger som Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Gentofte Hospital, Hillerødgade Skole og almene boligbyggerier i Tårnby og Brøndby.

Deres samarbejde har dog ikke været uden kontroverser. Flere afgørelser fra Arbejdsretten og voldgiftsretten afslører omfattende lønsnyd og udnyttelse af migrantarbejdere.

Renoveringen af Gentofte Hospitals psykiatriske afdeling i 2014 er et eksempel på de problemer, der har fulgt i kølvandet på Fasar og Peter Bodilsens projekter. Seks polske malere blev hyret til at udføre arbejdet, men de blev underbetalt.

Ifølge dokumenter fra en faglig sag var også juristen Amira Smajic involveret. Hun arbejdede for revisionsfirmaet 4audit ApS, der håndterede Bodilsens bogføring. Malersvendene ApS, Bodilsens firma, endte med at betale en bod på 75.000 kroner til Malerforbundet.

På DTU i Lyngby i 2019 blev tre udenlandske arbejdere groft underbetalt. De havde arbejdet 555 timer uden at modtage tillæg, men da sagen kom for Arbejdsretten, var firmaets ejer, som på daværende tidspunkt var Fasar Raja, ikke til at finde.

Fik ny, ukendt ejer

Firmaet var blevet overdraget til en ny og ukendt ejer kort før problemerne blev afsløret.

Metoden med at indsætte stråmænd som virksomhedsrejere er faktisk en af de ting, som Fasar Abra erkender over for Amira Smajic at have gjort i TV 2 dokumentaren 'Den sorte svane'.

Peter Bodilsen har i et skriftligt svar erkendt flere sager om underbetaling på offentlige byggerier og kalder det beklageligt, da løndumping underminerer den danske model.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig