4 døde i voldsomt knivdrab: Mand anholdt

Af: Ida Hansson

|

26/05/2023

Nyheder
Foto: YouTube/fra gerningsstedet i Nagano
Foto: YouTube/fra gerningsstedet i Nagano
En mand er blevet anholdt, efter at fire mennesker blev dræbt.

Lige nu læser andre også

Den formodede overfaldsmand stak en kvinde ned og skød to politimænd med et jagtriffel i byen Nagano i Japan. Et fjerde dødsfald blev senere også bekræftet.

Politiet har navngivet den mistænkte som Masanori Aoki- en 31-årige søn af en lokal politiker. Det skriver BBC.

Våbenvold er fortsat ekstremt sjælden i Japan på trods af drabet på tidligere premierminister Shinzo Abe i juli sidste år.

Skyderier af flere politibetjente er endnu mere sjældent, hvor den sidste hændelse fandt sted for mere end 30 år siden.

I gårdsdagens hændelse modtog politiet et opkald omkring klokken 16:25 (07:25 GMT) om en mand, der havde jagtet og derefter stukket en kvinde, ifølge det japanske nyhedsbureau Kyodo.

Et øjenvidne, der arbejdede på en nærliggende mark, fortalte mediet, at mandens angreb på sit første offer var blevet udført med en klinge på omkring 30 cm lang.

Mandens motiv er endnu ikke klart. Da vidnet spurgte den mistænkte, hvorfor han havde stukket kvinden, skal han angiveligt have svaret: "Jeg slog hende ihjel, fordi jeg ville."

Masanori Aoki var iført en camouflageuniform, en hat, solbriller og en maske, og han skød derefter angiveligt politibetjente, der reagerede på situationen.

Det er står umiddelbart endnu ikke klart, hvordan den fjerde person - beskrevet som en ældre kvinde - døde.

Gerningsmanden barrikaderede sig senere i næsten 12 timer inde i sin fars hjem i et roligt beboelsesområde i byen Nakano, sammen med sin mor og tante. Hans far, Masamichi Aoki, er taler for Nakano bys forsamling.

Timer senere blev den mistænktes mor og tante set flygte fra huset, rapporterede japanske medier. Den mistænkte trådte ud af huset tidligt fredag ​​morgen og blev tilbageholdt.

Senere på aftenen udsendte lokale medier optagelser af skud, der blev hørt lige efter kl. 20:00 lokal tid (11:00 GMT) torsdag.

Embedsmænd sagde, at den mistænkte havde en skydevåbentilladelse. Japan har strenge våbenejerskabsregler og tillader kun civile at eje jagtrifler og luftgeværer. Folk skal gennemgå en streng eksamen og mentale sundhedstests for at købe en pistol i Japan.

Anbefalet til dig