Dommen er faldet i chokerende sag: Derfor idømmes 45-årig mand forvaring

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Først rykkede han hende ud af en bil, stak hende flere lussinger og kastede en gummihammer i ryggen på hende, så hun faldt.

Mest læste i dag

Da hun forsøgte at flygte, slog han hende i hovedet, hvorefter han trak hende ind i et hus, skubbede hende ned på en sofa og tæskede hende på kroppen og i ansigtet. Og til sidst afklædte og voldtog han hende.

Og det er ikke det eneste, han har udsat sine medmennesker for.

Derfor er et nævningeting ved Retten i Herning torsdag kommet frem til, at det skal koste en forvaringsdom. 

En dom, han besluttede at anke med det samme, ifølge B.T.

Under retssagen kom det videre frem, at han havde begået flere tyverier, hvilket han selv erkendte. Yderligere har han allerede tilstået dele af den vold, som han udsatte kvinden for, men nægter derimod at have voldtaget hende.

Men det skulle hurtigt vise sig at være uden betydning for den 45-årige mand.

Retten fandt det nemlig bevist, at han havde fastholdt kvinden op ad en væg, rykket hendes bukser og trusser af og voldtaget hende.

Parterne skulle derefter komme med argumenter i forbindelse med straffens længde, hvor sagens anklager argumenterede for, at den 45-årige er så farlig, at han skulle idømmes forvaring.

Forsvarsadvokaten mente derimod, at en fængselsstraf på maksimalt tre år ville være mere passende.

Nævningetinget valgte dog at følge anklagemyndighedens påstand og lagde blandt andet vægt på, at det ikke er første gang, den 45-årige mand stifter bekendtskab med retssystemet. 

Han er nemlig flere gange blevet dømt for vold, herunder fire tilfælde af grov vold, mens "han har været meget vedholdende i sin kriminalitet".

Kort og godt fandt retten, at den 45-årige »frembyder en så nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed«, at en forvaringsdom, som er en tidsubestemt foranstaltning, var den eneste rette straf i denne sag.

Anbefalet til dig